Rinko Kikuchi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rinko Kikuchi
菊地 凛子
Rinko Kikuchi vuonna 2010
Rinko Kikuchi vuonna 2010
Henkilötiedot
Koko nimi Yuriko Kikuchi, 菊地 百合子
Syntynyt6. tammikuuta 1981
Kanagawan prefektuuri, Japani
Näyttelijä
Merkittävät roolit Babel
Aiheesta muualla
www.rinkokikuchi.com
IMDb
Elonet

Rinko Kikuchi (jap. 菊地 凛子, Kikuchi Rinko) (oik. Yuriko Kikuchi (jap. 菊地 百合子, Kikuchi Yuriko), s. 6. tammikuuta 1981 Kanagawan prefektuuri, Japani) on japanilainen näyttelijä. Hän on esiintynyt elokuvien, televisiosarjojen ja näytelmien lisäksi yli 20 televisiomainoksessa ja musiikkivideossa.

Kikuchi teki ensiesiintymisensä vuonna 1999 Kaneto Shindōn ohjaamassa elokuvassa Ikitai. Pian vuonna 2001 hän näytteli Kazuyoshi Komurin ohjaamassa elokuvassa Sora no Ana, jota esitettiin monilla elokuvafestivaaleilla. Vuonna 2004 Kikuchi näytteli Katsuhito Ishiin ohjaamassa elokuvassa Cha no Aji, joka valittiin Cannesin elokuvajuhlille.[1]

Kikuchi oli ehdolla monelle palkinnolle elokuvasta Babel muun muassa parhaasta naissivuosasta,[2] jota hän ei voittanut mutta voitti silti muutamia muita palkintoja. Hän on 49 vuoden jälkeen ensimmäinen japanilainen näyttelijä, joka on ollut ehdolla parhaasta naissivuosasta Miyoshi Umekin jälkeen. Kikuchi näytteli seuraavaksi elokuvassa The Brothers Bloom, jossa hän teki ensimmäisen täysin englanninkielisen roolisuorituksensa.

Valikoitu filmografia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.