Rick Owens

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rick Owens
Owens vuonna 2019
Owens vuonna 2019
Henkilötiedot
Syntynyt18. marraskuuta 1962 (ikä 61)
Porterville, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti muotisuunnittelija
Puoliso Michèle Lamy

Richard Saturnino Owens (s. 18. marraskuuta 1962 Porterville, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalaissyntyinen muotisuunnittelija, joka tunnetaan parhaiten nimeään kantavasta vaatemerkistään. Rick Owens -vaatemerkin lisäksi Owens on perustanut OWENSCORP-nimisen yrityksensä alle useita sisarmerkkejä, joihin lukeutuu Rick Owensin diffuusio-, eli sisarlinja, vaatemerkki DRKSHDW, huonekalumerkki Rick Owens Furniture, sekä HUNRICKOWENS-niminen, kalliimpiin materiaaleihin keskittynyt vaate- ja asustemerkki.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick Owens opiskeli muotisuunnittelua Otis College of Art and Designissa, josta hän valmistui vuonna 1981.[1]

Owens on naimisissa Michèle Lamyn kanssa. Lamy työskentelee läheisesti Rick Owensin kanssa ja on ollut perustamassa OWENSCORPia. Lamy on Rick Owens Furnituren toiminnanjohtaja.[2]

Vaatteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick Owens -merkin vaatteet edustavat avantgarde-tyyliä, jota on kuvailtu ”Glamour-goottilaiseksi”.[3][4]

Vaatteiden leikkaukset ovat usein vääristyviin muotoihin ja mittasuhteisiin nojaavia. Materiaaleina niissä on usein nahka, farkkukangas, puuvilla ja villa, viskoosi sekä muut, erikoisemmat materiaalit. Rick Owensin vaatteiden yleisin väri on musta. Tummat, maanläheiset värit ovat brändille ominaisia, mutta myös vaaleat ja värikirkkaat vaatteet ovat usein esillä.

Merkin suosituimpiin tuotteisiin kuuluvat sen valmistamat kengät, kuten koripallokenkää mukaileva Geobasket ja uudempi, sukupuolineutraali Kiss Boot -korkokenkä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rick Owens Otis College of Art and Design. Viitattu 19.11.2021. (englanniksi)
  2. Wallpaper* Magazine: Michèle Lamy, agent of change, on the artists to lead us into the future Wallpaper*. 16.9.2021. Viitattu 19.11.2021.
  3. Rick Owens: Avant-garde clothing, black shoes & green smoothies FIV | Magazine. 17.11.2020. Viitattu 19.11.2021. (englanniksi)
  4. Matthew Schneier: The World of Rick Owens The Cut. 10.12.2019. Viitattu 19.11.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]