Reki-Vesala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Reki-Vesala on entisen Ylikiimingin kunnan länsiosassa Oulussa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva alue, jonka muodostavat Kiiminkijoen varrella sijaitsevat Rekikylän ja Vesalan kylät. Alue käsittää itä-länsisuunnassa entisen Kiimingin kunnanrajan ja Ukkolanmäen välisen alueen. Nykyisin alue kuuluu Oulun kaupungin Vesalan kaupunginosaan.

Historiallisesti alue on asuinpaikkana vanhaa perua. Rekikylässä sijaitsee kivikautinen asuinpaikka, joka on käsittänyt kymmeniä, mahdollisesti satoja asumuksia. Alueen taltioitu historia ulottuu vuoteen 1570, jolloin alueella mainittiin olevan kolme asukasta.

Nykyisin Ouluun johtavan seututien 833 varrella sijaitseva Reki-Vesala on kunnan muuttovoitto- ja kehittämisen painopistealuetta. Vesalan kylä laajenee länteen päin kohti Rekikylää, ja asukasmäärän kasvaessa on kunta investoinut alueen kehittämiseen. Alueelle on rakennettu kevyen liikenteen väylät vilkasliikenteisen Ouluntien varteen, ja Ylikiimingin kunta on investoinut 1,2 miljoonaa euroa vuosina 20062008 toteutettuun Vesalan koulun saneeraus- ja laajennustyöhön.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ylikiimingin kunta: Toiminta- ja taloussuunnitelma 2006–2008 ylikiiminki.fi. 13.12.2005. Viitattu 22.5.2007.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.