Reisitaskuhousut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sotilaan housut 1950–1960-luvulta. Materiaali on villakangasta. Edessä taskut ja lisäksi isot reisitaskut.

Reisitaskuhousut ovat housut, joissa on yksi tai useampi tasku lantionkorkeuden lisäksi myös lahkeiden yläosissa, reisien kohdalla. Reisitaskuhousut olivat alun perin tarkoitettu retkeilyyn ja eräharrastuksiin, mutta sittemmin ne on tunnettu työ- ja vapaa-ajan vaatteena. Niitä tehdään muun muassa viranomaiskäyttöön esimerkiksi sotilaille ja poliiseille.

Ennen reisitaskuhousujen materiaali oli villa,lähde? mutta nykyään housut on tehty usein kestävästämmästä materiaalista. Housujen malli on yleensä rento, esimerkiksi farkkumainen. Materiaali voi olla farkkukankaasta. Reisitaskut olivat muodin huipulla 1990-luvulla, mutta nykyisin niitä käytetään pääosin käytännöllisistä syistä.lähde?

Reisitaskuhousut khaki-kankaasta

Housuissa on enemmän taskuja erilaisille säilytystiloille, eli esimerkiksi taskulamput ja muut työkalut löytyvät käden ulottuvilta.[1] Taskut voi olla myös vetoketjulla suljettavat. Housuissa saattaa olla myös vyötärön- ja nilkankiristysnyörit sekä erilaisia muita yksityiskohtia, joilla parannetaan käytettävyyttä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reisitaskuhousut olivat alun perin armeijan käytössä. Taistelukäytössä ne nähtiin ensin brittijoukoilla vuonna 1938 ja Yhdysvaltain sotilailla 1940-luvun puolessa välissä toisessa maailmansodassa. Englanninkielisen nimen cargo pants sana cargo (suom. ”rahti”) kuvasti isoja taskuja. Konsepti kopioitiin myös laskuvarjojoukoille, kun tarvittiin lisää kantamuksia ja ammuksia matkaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]