RealDoll

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
RealDoll näytteillä messuilla Las Vegasissa vuonna 2009

RealDoll on ihmisen kokoinen seksinukke, jota valmistaa Abyss Creations Kalifornian San Marcosissa. Nukke on toiminnallinen, realistisen näköinen ja tuntuinen [1], ja sillä on kestävä PVC-muovista koostuva luuranko, teräksestä valmistetut nivelet ja silikoninen liha nuken ihmismäisyyden maksimoimiseksi.

Nukkeja on myyty vuodesta 1996 lähtien yli 5000 kappaletta (2017) [2]. Nuken hinta on alimmillaan noin 6 500 dollaria, jotkut mallit maksavat yli 10 000 dollaria.

Populaarikulttuurissa RealDoll on ollut aiheena useissa fiktio- ja dokumenttielokuvissa. Sitä käsitteleviä fiktioelokuvia ovat olleet kanadalais-yhdysvaltalainen draamakomedia Lars ja se ainoa oikea (2007), ranskalainen farssi Monique (2002) ja yhdysvaltalainen elokuva Love Object (2003). Aihetta käsitteleviin dokumenttielokuviin kuuluu muun muassa suomalaisen Katja Niemen palkintoja voittanut dokumenttielokuva ”R” niin kuin Realdoll vuodelta 2009. Myös muoti- ja glamour-valokuvaaja Helmut Newton on kuvannut RealDoll-nukkeja, ja kuvia on julkaistu hänen omaelämäkerrassaan – Playboy-lehden sen sijaan kerrotaan kieltäytyneen niiden julkaisemisesta, koska aihetta pidettiin liian outona. RealDollin kaltaiset nuket esiintyvät aiheena myös yhdessä Sons of Anarchy -televisiosarjan jaksossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:RealDoll
Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.