Rautavaaran lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rautavaaran lukio
Rautavaaran lukio toimii Rautavaaran kirkonkylän koulukeskuksessa.
Rautavaaran lukio toimii Rautavaaran kirkonkylän koulukeskuksessa.
Sijainti Koulutie 9, 73900 Rautavaara[1]
Koordinaatit 63.4974°N, 28.2943°E
Tyyppi suomenkielinen lukio
Rehtori Matti Korkalainen [1]
Oppilaita 18 (2018)
Verkkosivut

Rautavaaran lukio on pieni yleislukio Rautavaaralla, Pohjois-Savossa. Se on hyvin pieni oppilaitos, jossa opiskeli vuonna 2018 vain 18 lukiolaista.[2][1] Lukio toimii samassa rakennuksessa Rautavaaran yhtenäiskoulun (129+6 oppilasta vuonna 2018)[3] kanssa. Koulukeskuksen rehtorina toimii Matti Korkalainen.[1]

Toiminta ja opetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautavaara on ollut yksi kieltenopetuksen 40 pilottikunnasta. Tähän Kimmoke-projektiin liittyen lukiossa on laadittu englannin, ruotsin ja saksan kielissä suullisen kielitaidon kurssit. Vuodesta 1996 alkaen ovat Rautavaaran koulut olleet Suomi tietoyhteiskunnaksi -hankkeessa ja sitä seuranneessa Tietoyhteiskunta-ohjelmassa. Sen rahoituksella on tietotekniikkavarustus saatu ajan tasalle. Lukio osallistuu myös Itä-Suomen lukioiden ISO-hankkeeseen. Heti alussa uudet oppilaat perehdytetään sen verkkokursseille Moodle-ympäristössä.

Rautavaaran lukion opetussuunnitelmassa soveltavia kursseja on mm. ympäristöön ja luonnontieteisiin, tietotekniikkaan ja myös kieliin liittyen.

Lukio on yhteistyössä Koillis-Savon lukioiden kanssa. Esimerkiksi yhteisesti on järjestetty vaelluskurssi, visailuita, liikuntatapahtumia ja muita kursseja. Valtimon lukion kanssa on videoneuvottelun avulla toteutettu yhteisiä saksan kielen kursseja ja 2006–2007 matematiikan kursseja. Yhteisiä hankkeita lukiolla on ollut myös saksalaisen Neuklosterin Gymnasium Am Sonnenkamp -koulun ja walesilaisen koulun kanssa, jonka merkeissä on järjestetty muun muassa oppilasvierailuita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Lukio Rautavaaran kunta, rautavaara.fi. Viitattu 2.7.2019.
  2. Lukiokoulutuksen oppilaat (xlsb) (tieto löytyy klikkaamalla opetuksen järjestäjää Rautavaaran kunta) Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen, vipunen.fi. Viitattu 5.8.2020.
  3. Perusopetuksen oppilaat (2018) (xlsb) Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen, vipunen.fi. Viitattu 5.8.2020.