Raptarr

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Raptarr
Raptarr kannattelemassa Michelangeloa.
Raptarr kannattelemassa Michelangeloa.
Luoja(t) Peter Laird
Kustantamo Mirage Studios
Ensiesiintyminen Teenage Mutant Ninja Turtles nro 2 (helmikuu 2002)
Henkilötiedot
Oikea nimi Raptarr
Status aktiivinen
Ryhmäsidokset Justice Force
Henkilöllisyydet Enkeli
Voimat kyky lentää, tavallista ihmista vahvempi ja kestävämpi

Raptarr on Mirage Studiosin kustantama sarjakuvahahmo ja supersankari, jonka loi Peter Laird. Se teki ensi esiintymisensä Teenage Mutant Ninja Turtles -lehden neljännen osan numerossa 2, vuonna 2002. Varsinaisesti hahmo esiteltiin seuraavassa numerossa, jonka jälkeen Raptarr on auttanut satunnaisesti Turtleseja esiintymisestään lähtien.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2003 sarjassa Raptarr tekee ensi esiintymisensä jaksossa "Rukouksella on siivet", vuonna 2005. Hän on rodultaan lintumies, yksi roduista, jotka lyntialaiset loivat vuosituhansia sitten orjuuttamistaan ihmisistä. Kun lyntialaisten saari (jota ihmiset kutsuivat nimellä Atlantis) upposi, lintumiehet olivat vapaita. Osa lintuihmisistä kuitenkin kapinoi ja halusi orjuuttaa ihmiset niin kuin lyntialaiset olivat tehneet. Sisällissodan jälkeen kapinan johtaja, Mephos, tuomittiin menettämään siipensä ja elämään maan pinnalla. Raptarr sai tehtäväkseen tarkkailla häntä. Samalla hän ryhtyi tarkkailun ohella supersankariksi ja esti useita kertoja Mephosin pahat aikeet ja juonet kostoa varten. Hän sai Turtleseilta apua joutuessaan pahaan pulaan Mephosia vastaan, joka yritti uutta vallankaappausta.[1] Sarjassa hahmon äänenä toimi Marc Diraison.

Hahmoa näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat
2005, 2009 Marc Diraison Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat jakso 85; Rukouksella on siivet 2005 Viitattu 15.7.2009
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.