Rannikkotykistökoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rannikkotykistökoulu, lyhenne RtK, oli Puolustusvoimiin kuulunut joukko-osasto ja sotilasopetuslaitos Helsingin Santahaminassa. Se vastasi rannikkotykistökoulutuksesta Suomessa.

Koulu toimi vuodet 1969–1994, kunnes se yhdistettiin Merisotakouluun. Aikaisemmin rannikitykistökoulutus oli integroitunut meripuolustukseen aina 1930-luvulta lähtien. Niinisalon Tykistökoulussa rt-koulutusta annettiin vuosina 1963–1968.

Koulun johtajana toimivat mm. everstiluutnantit Petteri Knuuttila ja Timo Sario[1]. Oppilaitos jakautui esikuntaan, toimiupseeriosastoon, upseeriosastoon ja kurssiosastoon. Se oli rannikkotykistön tarkastajan alainen.

Synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1966 Tykistökoulu Niinisalon varuskunnassa päätettiin jakaa Kenttätykistökouluun ja Rannikkotykistökouluun. Vuonna 1969 syyskuun alussa aloittivat toimintansa itsenäisinä laitoksina Tykistökoulu Niinisalossa ja Rannikkotykistökoulu Santahaminassa.

Perinteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oppilaitoksen perinteistä huolehtii mm. Suomenlahden Rannikkotykistökilta. Koulun historiaa kuvaa teos Ove Enqvist: Rtk. Rannikkotykistökoulu 1969–1994, ISBN:952-90-5426-2, [Helsinki]: Rannikkotykistökoulun perinnerengas.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]