Rally-Sport

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rally-Sport
Kuvakaappaus pelitilanteesta
Kuvakaappaus pelitilanteesta
Kehittäjä Jukka Jäkälä
Julkaistu 1996
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta MS-DOS
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Rally-Sport on suomalaisen Jukka Jäkälän kehittämä ajopeli, joka julkaistiin MS-DOS-käyttöjärjestelmälle vuonna 1996 shareware-julkaisuna.[1] Pelistä on saatavilla rajoitettu demoversio. Kokoversio sisältää kahdeksan eri autoa, 15 kenttää, lukuisia bugikorjauksia sekä mahdollisuuden pelata peliä myös moninpelinä. Alkuperäisessä demoversiossa on ainoastaan yksinpeli, jossa voi harjoitteluajon lisäksi kisata tekoälyä vastaan.

Rally-Sport on grafiikoiltaan kolmiulotteinen ja kuvattu vaakatasossa yläviistosta. Kamera seuraa pelaajan autoa ikään kuin katsomosta kiinteästä kuvakulmasta. Radasta näkyy kerrallaan vain pieni osa: taivallettu rata pimenee ja edessä avautuva rata tulee pimeydestä esiin.[1] Ajomallinnuksen osalta peli on realistinen ja autot reagoivat erilaisiin tienpintoihin sekä radan korkeuseroihin.

Pelin mukana ei tule työkaluja uuden sisällön luomiseen, mutta kolmas osapuoli on sittemmin julkaissut peliin rataeditorin.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kuorikoski, Juho: Wiikon wanha: Rally-Sport -- tiukkaa retrorallia Suomesta Dome.fi. 2.10.2015. Viitattu 20.7.2016.
  2. Tiainen, Tali: RallySportED personal.inet.fi. Viitattu 17.11.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]