Rakkaani, tule takaisin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rakkaani, tule takaisin
Lover Come Back
Ohjaaja Delbert Mann
Käsikirjoittaja Stanley Shapiro
Paul Henning
Tuottaja Robert Arthur
Martin Melcher
Stanley Shapiro
Säveltäjä Frank De Vol
Kuvaaja Arthur E. Arling
Leikkaaja Marjorie Fowler
Pääosat Doris Day
Rock Hudson
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 20. joulukuuta 1961
Suomen lippu Suomi 2. maaliskuuta 1962
Kesto 107 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Rakkaani, tule takaisin (Lover Come Back) on vuonna 1961 ilmestynyt romanttinen komedia. Elokuvan pääosissa olivat Rock Hudson ja Doris Day, muissa osissa on muun muassa Tony Randall. Elokuva oli toinen Hudsonin ja Dayn tähdittämästä kolmesta romanttisesta komediasta. Elokuva menestyi myös kolmesta elokuvasta parhaiten lippuluukuilla.

The New York Timesin kriitikot valitsivat elokuvan vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta maailmassa.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kertoo kahdesta kilpailevasta mainostoimiston päälliköistä; Jerry Webster (Rock Hudson) ja Carol Templeton (Doris Day). Jerry käyttää asiakkaiden haalimisessa kyseenalaisia keinoja, jotka saavat Carolin raivoihinsa. Kun Jerry vie Carolin asiakkaan, päättää Carol kostaa...

Jerryllä on meneillään VIP-niminen mainoskampanja. Carol päättää tavata tuotteen kehittäneen tiedemiehen ja luulee keksijän luona käymässä olevaa Jerryä tiedemieheksi. Jerry päättää huijata Carolia ja nauttii täysin siemauksin Carolin mainostoimiston vieraanvaraisuudesta. Lopulta Carolille selviää Jerryn henkilöllisyys ja tämä kostoksi jättää hänet uimarannalle ilman vaatteita.

Kostoksi Carol vie Jerryn tuomioistuimeen koska Carolille on selvinnyt että mitään VIP-tuotetta ei ole ollutkaan. Jerry tuo hätäpäissään sinne tiedemiehen juuri kehittelemiä minttukarkkeja ja kertoo sen olevan VIP. Tiedemiehen kehittelemät karkit muuttuvat kuitenkin elimistössä alkoholiksi ja niin Carol ja Jerry menevät kännissä naimisiin ja viettävät yön yhdessä. Carol mitätöi avioliiton, mutta tulee kuitenkin Jerrylle raskaaksi. Carol suostuu menemään Jerryn kanssa uudelleen naimisiin vasta synnytyslaitoksella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Best 1,000 Movies Ever Made, The New York Times. Perustuu teokseen The New York Times Guide to the Best 1,000 Movies Ever Made, St. Martin's Griffin 2004. Viitattu 5.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]