Raindance-elokuvajuhlat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Raindance-elokuvajuhlat ovat laajimmat riippumattomat elokuvajuhlat Britanniassa. Juhlat perustettiin 1992 juhlistamaan ja tukemaan itsenäistä elokuvantekoa, ja siellä on esitetty sellaisia menestyksiä kuin Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta, The Blair Witch Project, Tapaus Friedman, Memento, Oldboy, Steve Baldersonin Firecracker, Girlfriend in a Kimono ja Ramones ja vuosisadan loppu.

Elokuvajuhlat järjestetään vuosittain syyskuun lopulta lokakuun ensimmäiselle viikolle Lontoon keskustassa. Aiemmin on juryssa ollut mukana Lou Reed, Judi Dench, Marky Ramone, hollantilainen valokuvaaja ja elokuvantekijä Anton Corbijn, brittiläinen näyttelijä Parminder Nagra, yhdysvaltalainen elokuvantekijä Jonathan Caouette ja yhdysvaltalainen kuvaaja Matthew Libatique.

Raindancen suojelijoita ovat muun muassa Ewan McGregor, Terry Gilliam, Mike Figgis, Ken Loach ja Marky Ramone. Juhlilla on ollut läsnä alan merkkihenkilöitä, kuten Alan Rickman, Mike Figgis, Ken Loach, Don Letts, Marky Ramone, Trudie Styler, Vanessa Redgrave, Noel Gallagher, Sarah Jessica Parker ja Jonny Lee Miller.

Raindance on perustanut palkinnon British Independent Film Awards.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]