Parminder Nagra

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Parminder Nagra
Parminder Nagra Wonderconissa vuonna 2012.
Parminder Nagra Wonderconissa vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Parminder Kaur Nagra
Syntynyt5. lokakuuta 1975 (ikä 46)
Leicester, Yhdistynyt kuningaskunta
Näyttelijä
Aktiivisena 1996–
Merkittävät roolit Jess Bhamra
(Parempi kuin Beckham)
Neela Rasgotra
(Teho-osasto)
Palkinnot

Bordeaux International Festival of Women in Cinema (2002)
Ethnic Multicultural Media Awards (2004)

Aiheesta muualla
IMDb

Parminder Kaur Nagra (s. 5. lokakuuta 1975) on englantilainen näyttelijä.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parminder syntyi Leicesterissä englantilais-intialaiseen perheeseen, joka oli muuttanut Intiasta Englantiin 1960-luvun lopulla.lähde?

Seitsemänvuotiaana Parminder loukkaantui pahoin, kun hänen housunsa syttyivät tuleen ruokaa valmistaessa. Tästä jäi hänen oikeaan reiteensä iso palovamma, jota näytettiin Parempi kuin Beckham -elokuvassa.

Nagra on naimisissa valokuvaaja James Stensonin kanssa. Heillä on vuonna 2009 syntynyt poika.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16-vuotiaana Parminder liittyi avustajaksi paikalliseen teatteriin. Valmistuttuaan lukiosta hän muutti Lontooseen kouluttautumaan näyttelijäksi ja etsimään työtä. Hän sai pieniä töitä teattereista, radiosta ja televisiosta. Hän esiintyi muun muassa Casualty ja Krishna soikoon! -sarjoissa. Hän alkoi tulla Britanniassa tunnetuiksi monista televisiorooleistaan, joissa hän esitti intialais- tai muslimityttöä, mutta ei kuitenkaan saanut vuosiin isoja rooleja. Lopulta Parminder kiinnitti ohjaaja Gurinder Chadhan huomion eräässä televisioroolissaan ja sai myöhemmin pääroolin Chadhan elokuvasta Parempi kuin Beckham (2002). Elokuvasta tuli hänen läpimurtonsa.

Parminder on esiintynyt tämän jälkeen myös useissa muissa tuotannoissa, kuten Teho-osasto-draamasarjassa Neela Rasgotrana vuosina 2003–2009, jossa esitti pääosaa sarjan viimeisenä vuonna, sekä rikossarjassa Blacklist Meera Malikin roolissa 2013–2014. Myöhemmin Nagra on esiintynyt mm. sarjoissa Elementary ja 13 Reasons Why.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michaud, Sarah & Wihlborg, Ulrica: It's a Boy for Parminder Nagra! People. 27.5.2009. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]