Parminder Nagra

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Parminder Nagra
Nagra San Diegon Comic-Conissa vuonna 2011.
Nagra San Diegon Comic-Conissa vuonna 2011.
Syntymäaika 5. lokakuuta 1975 (ikä 40)
Syntymäpaikka Leicester, Yhdistynyt kuningaskunta
Aktiivisena 1996–
Oikea nimi Parminder Kaur Nagra
Merkittävät roolit Jess Bhamra
(Parempi kuin Beckham)
Neela Rasgotra
(Teho-osasto)
Aiheesta muualla
IMDb
Palkinnot

Bordeaux International Festival of Women in Cinema (2002)
Ethnic Multicultural Media Awards (2004)

Ehdokkuudet

Teen Choice (2004)

Parminder Kaur Nagra (s. 5. lokakuuta 1975) on englantilainen näyttelijä.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parminder syntyi Leicesterissä englantilais-intialaiseen perheeseen, joka oli muuttanut Intiasta Englantiin 1960-luvun lopulla.lähde?

Seitsemänvuotiaana Parminder loukkaantui pahoin, kun hänen housunsa syttyivät tuleen ruokaa valmistaessa. Tästä jäi hänen oikeaan reiteensä iso palovamma, jota näytettiin Parempi kuin Beckham -elokuvassa.

Nagra on naimisissa valokuvaaja James Stensonin kanssa. Heillä on 2009 syntynyt poika nimeltään Kai David Singh Stenson. [1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16-vuotiaana Parminder liittyi avustajaksi paikalliseen teatteriin. Parminderin valmistuttua lukiosta hän muutti Lontooseen kouluttautumaan näyttelijäksi ja etsimään työtä. Hän sai pieniä töitä teattereista, radiosta ja televisiosta. Hän vilahti muun muassa Sairaalaelämää ja Krishna soikoon! -sarjoissa. Hän alkoi tulla Britanniassa tunnetuiksi monista televisiorooleistaan, joissa hän esitti intialais- tai muslimityttöä, mutta ei kuitenkaan saanut vuosiin isoja rooleja. Lopulta Parminder kiinnitti ohjaaja Gurinder Chadhan huomion eräässä televisioroolissaan, ja sai myöhemmin pääroolin Chadhan elokuvasta Parempi kuin Beckham (2002). Elokuvasta tuli hänen läpimurtonsa.

Parminder on esiintynyt tämän jälkeen myös useissa muissa tuotannoissa, mutta nykyisin hänen tunnetuin roolinsa on suositun amerikkalaisen draamasarjan Teho-osaston Neela Rasgotra -nimisenä nuorena kirurgina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]