Raimo Lahti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee professoria. Hyvinkään kaupunginjohtajasta katso Raimo Lahti (kaupunginjohtaja).

Raimo Otto Kalervo Lahti (s. 12. tammikuuta 1946 Jyväskylän mlk.) on Helsingin yliopiston rikosoikeuden emeritusprofessori.[1]

Lahti on uranuurtaja suomalaisen lääkintäoikeuden alalla ja oli muun muassa vastaavana opettajana Helsingin yliopistossa vuosina 1997–2011.[1] Hän on osallistunut aktiivisesti Suomen rikoslain kokonaisuudistukseen ja kansainväliseen harmonisointiin ja toiminut muun muassa eduskunnan valiokuntien sekä Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (aik. Lääkintöhallituksen) asiantuntijana.

Lahdella on luottamustehtäviä tieteellisissä järjestöissä, muun muassa Suomen Kriminalistiyhdistys, Suomalainen Lakimiesyhdistys, International Law Association, The International Society for the Reform of Criminal Law ja Eurooppalaisen rikosoikeuden yhdistys (Finnish Association for European Criminal Law). Hän on toimittanut koti- ja ulkomaisia julkaisuja. Hänet on nimitetty entisen Jugoslavian alueella tapahtuneita sotarikoksia käsittelevän kansainvälisen tuomioistuimen (ICTY) ad litem -tuomariksi kaudelle 2005–2009. Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen hän on ollut vuodesta 1984.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Raimo Lahti Helsingin yliopisto. Viitattu 14.2.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.