Puuma (sarjakuvahahmo)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Puuma
Puuma6.jpg
Puuma, sukupolvien soturijalostuksen tulos
Luoja(t) (oletettavasti) Tom DeFalco & Ron Frenz
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man #256 1984
Oikea nimi Thomas Fireheart
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Fireheart Enterprises
Edelliset ryhmäsidokset Ei ole
Henkilöllisyydet Ei ole
Voimat Kyky muuttaa muotoa puumamaiseksi olennoksi, kynnet, suuri fyysinen voima, nopeus, notkeus ja aistit. Harjoittanut useita taistelulajeja.
Suhteet
Sukulaiset Ei tunnettuja

Puuma, oikealta nimeltään Thomas Fireheart, on Marvel-kustantamon luoma antisankari. Puuma oli alun perin Hämähäkkimiehen vihollinen, mutta myöhemmin liittolainen. Puuma kykenee muinaisen intiaanirituaalin avulla muuttumaan ihmispuumaksi (vrt. ihmissusi). Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran amerikkalaisen Amazing Spider-Man -lehden numerossa 256 (1984). Puuman loivat Tom DeFalco ja Ron Frenz.

Suomessa Puuman ensiesiintyminen tapahtui Hämähäkkimies-lehden numerossa 6 (1987).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thomas Fireheart on syntyperäinen intiaani eräästä nimettömästä arizonalaisheimosta (Hartsdalessa). Heimolla on muinainen ennustus, jonka mukaan valtavan voimakkaan olennon saapuminen voi tuhota koko maailman. Niinpä sukupolvia sitten heimo alkoi jalostaa heimonsa jäseniä käyttäen apunaan mm. mystiikkaa. Thomas Fireheart on lopullinen kehitystyön tulos.

Puuma kävi Hämähäkkimiehen kimppuun Ruusun palkattua hänet siihen.

Puuma sai selville Hämähäkkimiehen olevan Peter Parker ja koki olevansa tälle kunniavelassa. Puuma osti osake-enemmistön Daily Buglesta ja pyrki muuttamaan lehden linjaa puolustamalla Hämähäkkimiestä. Fireheart myi myöhemmin osakkeensa takaisin J. Jonah Jamesonille yhdellä dollarilla.

Puuman esiintymiset ovat olleet harvassa 1990-luvun alun jälkeen.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puuma on ihmiskissa (vrt. ihmissusi) ja kykenee muuntautumaan ihmismäiseksi puumaksi intiaaniheimonsa luoman mystisen perimän avulla. Tässä muododssa hän on nopeampi ja voimakkaampi (optimaalisissa olosuhteissa Puuma nostaa noin 12 tonnia) tavallista ihmistä - lisäksi hänellä on tällöin ylikorostuneet aistit.

Puumalla on veitsenterävät kynnet ja pimeänäkö. Hän on myös saanut harjoitusta lukuisista taistelulajeista.

Puuma ei kanna mukanaan aseita, koska käyttää usein esineitä heittoaseinaan - hänen voimillaan heitettynä ne tekevätkin hirvittävää tuhoa osuessaan.

Puuma muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spiderman 2 The Game (PC)