Pure Pwnage

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pure Pwnage -logo

Pure Pwnage (lausutaan ”pure ownage”, IPA: ['phjʊɹ oʊnɪdʒ]) on kanadalainen ROFLMAO Productionsin tekemä Internet-sitcom ja pseudodokumenttisarja, jonka aiheena on videopelikulttuuri. Sarja aloitettiin vuonna 2004, ja marraskuussa 2007 julkaistiin sen 15. jakso. Sarjan päähenkilönä toimii ”pro gamer” Jeremy aka teh_pwnerer (esittäjänä Jarett Cale). Muita henkilöitä ovat Kyle, Dawei aka Dave, Doug aka FPS Doug, Anastasia aka Tagi sekä teh_masterer. Sarjaa kuvataan eniten Torontossa, mutta sitä on kuvattu myös Calgaryssa, Montrealissa ja Alankomaissa.

Jaksot on kuvattu usein Jeremyn veljen Kylen (Geoff Lapaire) näkökulmasta. Lapaire pitää yllä verkkokauppaa Noobstore, joka myy Pure Pwnage -tuotteita, kuten t-paitoja, tarroja ja sarjaa varten sävellettyä musiikkia.[1] Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on julkaistu DVD:nä. Australialaisen televisio-ohjelman Good Game haastattelussa Lapaire on kertonut, että sarjaan aiotaan tehdään kolme tuotantokautta, joissa jokaisessa on 12 jaksoa.

FPS Doug -hahmo on tehnyt kuuluisaksi lentävän lauseen ”Boom! Headshot!”[2] Lauseeseen viitataan usein ensimmäisen persoonan ammuntapeleissä, kun joku ampuu jotakuta päähän eli ns. ”tekee headshotin”. Lauseeseen viitataan myös muun muassa pelissä Call of Duty 3 ja elokuvassa Paranoia.

Sarja on ollut suosittu. Esimerkiksi sen kymmenettä jaksoa ladattiin ensimmäisen 24 tunnin aikana 597 893 kertaa.[3]

Sarja sai sopimuksen ShowCasesta televisioon. Sarjan televisiosarja esitettiin 2009 lopulla Showcasessa. Myös internet-show’n jatkamisesta ollaan nyt puhuttu sillä purepwnage.com lupasi kolme kautta ja 12 jaksoa jokaisessa kaudessa.

Sarjan ensimmäinen televisiokausi sai ehdokkuuden kanadalaisessa Gemini Awardissa parhaana komedia sarjana. Viitaten Joel Gardineriin, he ovat tehneet uutta materialia, ja ovat valmiita tekemään toisen kauden, mutta Showcase ei ole vielä luvannut esittää sitä. Hän myös viittasi SITMOS-proadcastissa, että vanhat internet fanit valittavat joka videossa ja muun muassa, että internetissä esitettävä sarja oli parempi, joka saattaa olla Showcasen yksi iso syy olla tekemättä yhteistyötä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.noobstore.com/
  2. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=boom+headshot
  3. http://www.purepwnage.com/forums/index.php?showtopic=19150

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]