Project Monterey

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Project Monterey oli IBM:n ja Santa Cruz Operationin (SCO) epäonnistunut yritys koota monella suoritinarkkitehtuurilla toimiva UNIX.

Projekti julkistettiin lokakuussa 1998 SCO:n ja Hewlett Packardin (HP) 3DA-hankkeen juututtua paikalleen. IBM:n piti lisätä hankkeeseen tuki PowerPC- ja POWER-arkkitehtuureille AIX-käyttöjärjestelmästään, SCO:n oli tarkoitus lisätä tuki IA-32-arkkitehtuurille ja Sequentin monisuoritintuki DYNIX/ptx-käyttöjärjestelmästä. Intel oli mukana tuomassa asiantuntemusta sekä tuen vielä julkaisemattomalle IA-64-arkkitehtuurille.

Projekti ajautui pian vaikeuksiin, kun kaikki osanottajat alkoivat siirtää resurssejaan Linux-käyttöjärjestelmään. IBM osti Sequentin vuonna 1999 ja SCO myi UNIX-liiketoimintansa vuonna 2001. Samana vuonna IBM ilmoitti projektin olevan lopetettu. Projekti ei saavuttanut missään vaiheessa menestystä markkinoilla. Lehtitietojen mukaan IBM myi vuonna 2001 ainoastaan 32 lisenssiä. [1]

Myöhemmin The SCO Group haastoi IBM:n oikeuteen ja syytti sitä tekijänoikeusrikoksesta. SCO Groupin mukaan IBM käytti Monterey-hankkeen päättymisen jälkeen SCO:n koodia ilman lupaa AIX- ja Linux-käyttöjärjestelmissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]