Presses universitaires de France

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Presses Universitaires de Francen logo vuodelta 2012
Que sais-je? -kirjasarjan niteitä hyllyssä.

Presses Universitaires de France tai PUF (engl. University Presses of France) on Ranskan suurin yliopistopaino. Sen perusti Paul Angoulvent vuonna 1921.

Presses Universitaires de Francen toimi osuuskuntana vuoteen 2000. Tuolloin sen yhtiömuoto muuttui ja suurosakkaiksi tulivat muun muassa Flammarion Publishing ja vakuutusyhtiö Maaf Assurances.[1] Vuonna 2006, toinen suuri vakuutusyhtiö Garantie Mutuelle des Fonctionnaires (GMF) hankki haltuunsa 16,4% osuuden painosta.[2]

Lähes kaikki ranskalaiset opiskelijat tuntevat Paul Angoulventin vuonna 1941 luoman ja PUF:n julkaiseman Que sais-je? (suom. Mitä tiedän?) -kirjasarjan. Kokoelma perustuu 128-sivuisiin julkaisuihin, joissa asiantuntijat kirjoittavat tietyistä aihealueista. Nykyään kokoelma kattaa liki 4 000 nimikettä noin 2 500 kirjoittajalta. Que sais-je? on näin ollen laajin painettu tietosanakirjakokoelma maailmassa. Monia sarjan nimikkeitä on käännetty jopa yli 40 kielelle. Vuoteen 2004 mennessä sarjaa oli myyty noin 160 miljoonaa kopiota.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. LesEchos.fr
  2. LesEchos.fr (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Presses Universitaires de France