Pramac Racing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pramac Racing
Päämaja Casole d'Elsa, Italia
Perustettu 2002
Tallipäällikkö Italia Paolo Campinoti
Kilpakuljettajat 9. Italia Danilo Petrucci
45. Yhdistynyt kuningaskunta Scott Redding
Nykyiset sarjat MotoGP

Pramac Racing on italialainen 2002 perustettu ratamoottoripyöräilytalli. Se on kilpaillut MotoGP luokassa perustamisesta lähtien. Talli aloitti kilpailemisen aluksi nimellä Pramac Honda Racing, kunnes kaudesta 2005 lähtien se on toiminut Ducatin satelliittitallina. Mika Kallio ajoi tallissa kausina 2009–2010.[1]

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2002[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pramac Racing osallistui MotoGP kauteen 2002 Honda NSR500 pyörällä, kuljettajanaan Tetsuya Harada. Kesken kauden syyskuussa Pramac teki kolmivuotisen sopimuksen Max Biaggin ja Hondan kanssa. Kuitenkin kaksi kuukautta myöhemmin Pramac ja Honda sopivat Biaggin ajavan Honda Pons tallissa ollen edelleen Pramacin kanssa sopimuksessa.[2] Harada oli loppupisteissä sijalla 17., ollen parhaimmillaan kahdeksas portugalin kilpailussa.

2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisella kaudellaan Pramac jatkoi Hondan pyörällä nyt Honda RC211V:llä, jota ajoi Makoto Tamada. Hän oli edellisellä kaudella sijoittunut neljänneksi japanin MFJ Superbikessa. Tamada ajoi ensimmäisellä MotoGP kaudellaan kokonaispisteissä yhdenneksitoista. Hän sijoittui parhaimmillaan kolmanneksi Brasiliassa ja oli sitä ennen neljäs Mugellossa.

2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 2004 Pramac teki yhteistyötä Pons Racingin kanssa kilpaillen nimellä Camel Honda. Pramac palasi omana tallina takaisin kaudeksi 2005 ja saivat käyttöönsä Ducatin tehdastallin edelliskauden pyörän. Roberto Rolfo siirtyi tallin ainoaksi kuljettajaksi 250 kuutioisten sarjasta. Rolfo oli loppupisteissä kahdeksastoista ollen parhaimmillaan kymmenes Britannian kilpailussa.

2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pramac jatkoi yhteistyötä Ducatin kanssa ja sai käyttöönsä kaudeksi 2006 Ducatin tehdastallin pyörät. Pramac ajatti ensimmäistä kaksi kuljettajaa kauden aikana. José Luis Cardoso siirtyi Superbike sarjasta Pramaciin. Hän oli sitä ennen ajanut vaihtelevasti MotoGP:ssä ja 250 kuutioisten sarjassa. Toisena kuljettajana nähtiin Kawasakilta talliin siirtynyt Alex Hofmann. Menestystä ei tullut edellisten kausien tapaan, kun Cardoso ajoi parhaimmillaan yhdenneksitoista Assenissa, kärsien pääosin teknisistä ongelmista läpi kauden. Hofmann sen sijaan onnistui ajamaan Pramacin tasaisemmin maaliin ja oli parhaimmillaan kymmenes Assenin kilpailussa. Iván Silva ajoi tallille kolme kilpailua Hofmannin kärsittyä käsivammasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pramac confirm Kallio, Canepa for 2009 autosport.com 19.10.2008 Viitattu 6.4.2017 (englanniksi)
  2. Honda Pons, Pramac and Max Biaggi join forces for 2003 motogp.com Viitattu 6.4.2017 (englanniksi)