Chaz Davies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Davies vuonna 2008.

Chaz Davies (s. 10. helmikuuta 1987 Knighton, Powys, Wales) on brittiläinen ratamoottoripyöräilijä ja Supersportin maailmanmestari kaudelta 2011. Hän ajaa kaudella 2018 Superbikessa Ducatilla.

AMA Supersport[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davies siirtyi kilpailemaan 250-kuutioisten luokasta Supersportiin kaudella 2006, jolloin hän ajoi yhden kilpailun kauden päätöskilpailussa Yamahalla. Davies ajoi kilpailussa viidenneksi.

Davies jatkoi 2007 Yamahalla täyden kauden ja ajoi MM-pisteissä kolmanneksitoista. Hän ajoi parhaimmillaan neljänneksi Sonoma Racewaylla.

2008 kaudeksi Davies siirtyi Kawasakille ja sijoittui MM-pisteissä kuudenneksi. Hän ajoi avauskilpailussa neljänneksi, joka oli kauden paras sijoitus. Samaan tulokseen Davies pääsi kauden päätöskilpailussa Laguna Secassa.

Supersport[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daviesin ajama Yamaha R6 Supersportin 2011 kauden mestaruuspyörä.

Davies ajoi kaudella 2009 AMA Pro Daytona SportBike -sarjassa Aprilialla. Hän sijoittui MM-sarjassa yhdeksänneksi ja ajoi parhaimmillaan toiseksi Laguna Secassa ja Motorsports Parkin ensimmäisessä lähdössä.

Samalla kaudella Davies ajoi Supersportia Triumphilla kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa. Hän ajoi avauskilpailussaan neljänneksi Italiassa, mutta toisessa kilpailussaan Ranskassa Davies joutui keskeyttämään ja päätöskilpailussa Portugalissa seitsemänneksi.

Davies jatkoi kaudella 2010 Triumphilla ja ajoi MM-pisteissä neljänneksi ollen samalla tallinsa paras kuljettaja. Hän sijoittui kauden aikana pääosin kolmanneksi ja neljänneksi ajaen palkintokorokkeelle neljästi.

Kaudeksi 2011 Davies siirtyi Yamahalle, jolla hän ajoi maailmanmestariksi[1] 50 pisteen erolla Kawasakin David Salomiin. Davies aloitti kauden vaisusti sijoittumalla avauskilpailussa sijalle 18. Tämän jälkeen Davies voitti kuusi kilpailua, joista kaksi tuli peräkkäisissä kilpailuissa Britanniassa ja Saksassa. Palkintokorokkeelle hän ajoi yhteensä kahdeksan kertaa kauden 12:sta kilpailusta.

Superbike[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ParkinGO MTC Racing (2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davies siirtyi mestaruuskauden jälkeen Superbikeen ParkinGO MTC Racing talliin, joka käytti Aprilian tehdastallin tapaan Aprilia RSV4 pyörää. Davies sijoittui tulokaskaudellaan yhdeksänneksi. Hänen alkukausi meni pääosin keskeytyksien merkeissä. Davies onnistui parantamaan kauden toisella puoliskolla ja ajoi neljästi palkintokorokkeelle, joista kerran hän ajoi voittoon. Daviesin paras kisaviikonloppu oli Saksassa, jossa hän ajoi ensimmäisessä lähdössä kolmanneksi ja toisessa otti voiton.

BMW Motorrad (2013)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davies siirtyi BMW:n tehdastalliin kaudeksi 2013 Marco Melandrin tallikaveriksi, kun Ben Spies kieltäytyi tarjouksesta palata Superbike sarjaan.[2] Davies sijoittui MM-sarjassa viidenneksi häviten tallikaverilleen Melandrille 69 pistettä, joka sijoittui neljänneksi. Davies voitti kolme kilpailua, joista Espanjassa hän onnistui voittamaan molemmat lähdöt. Davies ajoi yhteensä kuusi kertaa palkintokorokkeelle.

Ducati (2014–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BMW:n vetäydyttyä tehdastallina pois kaudella 2014 Davies allekirjoitti kahden vuoden sopimuksen Ducatin kanssa,[3] joka palasi Superbike sarjaan lähes neljän vuoden poissaolon jälkeen 1199 Panigale R pyörällä. Hän sai tallikaverikseen Davide Giuglianon. Davies ajoi avauskaudellaan Ducatilla MM-pisteissä kuudenneksi keräten 215 pistettä, jolla hän jäi 96 pistettä viidenneksi sijoittuneesta Loris Bazista. Tallikaveri Giugliano sen sijaan sijoittui kahdeksanneksi. Davies jäi ensimmäistä kertaa Superbikessa ilman voittoja, mutta ajoi palkintokorokkeelle neljä kertaa. Hän muun muassa sijoittui Italiassa molemmissa lähdöissä toiseksi jääden Hondalla voittoon ajaneen Jonathan Rean taakse.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. FIM Gala sees Checa and Davies honoured worldsbk.com 5.12.2011 (englanniksi)
  2. Davies confirmed with BMW for 2013 crash.net 9.9.2012 Viitattu 26.7.2017 (englanniksi)
  3. Ducati confirms Davies, Giugliano for WSBK 2014 crash.net 28.10.2013 Viitattu 27.7.2017 (englanniksi)