Porthos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Porthos

Porthos (joskus myös Portos) on kirjailija Alexandre Dumas vanhemman luoma kuvitteellinen hahmo. Porthos esiintyy useissa Dumas'n kirjoissa.

Romaanissa Kolme muskettisoturia Porthos ja kaksi muuta muskettisoturia Athos ja Aramis ovat kirjan päähenkilön D'Artagnanin parhaimmat ystävät.

Porthos on joukon ilonpitäjä, joka rakastaa viiniä, laulua ja naisia. Porthoksen hahmon esikuvana on ollut todellinen muskettisoturi Isaac de Portau.

Kirjoissa Porthos kuvataan suurikokoiseksi ja herkulesmaisen voimakkaaksi (hän kykenee mm. taivuttamaan rautaiset kalterit mutkalle pelkillä käsillään), joskin hieman yksinkertaiseksi mieheksi, jolta monet vitsit ja juonittelut menevät hieman ohi. Hän on silti aina valmis auttamaan ystäviään näiden uhkarohkeimmissakin yrityksissä. Porthos koreilee mielellään hienoilla vaatteilla, varusteilla ja arvonimillä, joita hän lopulta onnistuukin keräämään melkoisen liudan päätyen omistamaan useita komeita linnoja laajoine tiluksineen, joiden perijäksi hän määrää testamentissaan Athoksen pojan, Raoul de Bragelonnen.

Porthoksen oikeaa etunimeä ei koskaan kerrota. Hänen sukunimensä on du Vallon, jonka liitteeksi hän lisää hienoimpien linnojensa ja kartanoidensa nimet: de Bracieux de Pierrefonds.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.