Porkkalan lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Porkkalan lukio toimii Koulukeskuksessa. Lukion ja Kirkkoharjun koulun toiminnot on sijoitettu saman katon alle laajan koulukeskuksen eri siipiin.

Porkkalan lukio on Kirkkonummella toimiva suomenkielinen lukio. 1.8.2011 Kirkkonummen vanhat lukiot, Porkkalan lukio ja Masalan lukio, yhdistyivät kahdessa opetuspisteessä toimivaksi lukioksi. Opiskelijat ovat aiempia lukioita vastaavien opetuspisteiden opiskelijoita. Lukiossa noudatetaan valtakunnallista lukion opetussuunnitelmaa pakollisten ja syventävien kurssien osalta. Opetuspisteiden erityistarjonta noudattaa soveltavien kurssien osalta opetuspisteiden omia painotuksia. Opiskelijat voivat valita kursseja molemmista opetuspisteistä. Vuode 2015 alussa Masalan toimipisteessä lopetettiin lukio-opetus ja lukion toiminta siirtyi täysin Kirkkonummen keskustaan.

Kirkonkylän opetuspiste sijaitsee samassa rakennuksessa Kirkkoharjun koulun ja Kirkonkylän koulun kanssa. Opetuspisteen alin sisäänottokeskiarvo on vaihdellut välillä 7,50–8,00. Vuosina 2012 ja 2013 Kirkonkylän opetuspisteen keskiarvoraja oli 7,5.[1] Masalan opetuspiste toimii samassa rakennuksessa Nissnikun koulun kanssa ja sen alin sisäänottokeskiarvo on 7,00. Lukiossa työskentelee yhteensä 350 Kirkonkylän ja 100 Masalan opiskelijaa sekä 29 ja 20 opettajaa. Osa Masalan opetuspisteen opettajista opettaa myös Nissnikun koulussa. Lukion rehtori on Matti Autero. Lukiossa toimii erityisopettaja ja kuraattori.


Tunnettuja lukiossa opiskelleita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. K-nummen lukiopaikat täyttyivät Viisykkönen.fi. 13.6.2013. Viitattu 2.12.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.