Pori Dance Company

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pori Dance Company on suomalainen nykytanssiryhmä. Ryhmän perusti vuonna 1989 tanssitaiteilija Liisa Nojosen ja se tunnettiin aluksi nimellä Tanssiryhmä Liisa Nojonen. Uudella nimellään Pori Dance Company ryhmä on toiminut vuodesta 2001 lähtien. Vuodesta 2014 ryhmän toiminnanjohtajana on toiminut tanssitaiteilija Mikko Lampinen, joka toimii myös ryhmän taiteellisessa johdossa yhdessä tanssitaiteilija Riku Lehtopolun kanssa. Vuonna 2018 ryhmässä on viisi vakituista tanssijaa ja vuosittain ryhmässä työskentelee keskimäärin noin 40 eri taidealojen tekijää.

Ryhmä toteuttaa vuosittain 3-4 kantaesitystä ja esiintyy niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Ohjelmistossa on vuosien varrella ollut teoksia sekä kokeneilta taiteilijoilta kuten Tero Saarinen, Jorma Uotinen, Marjo Kuusela ja Alpo Aaltokoski kuin myös nuorilta nousevilta kyvyiltä. Ryhmä tekee yhteistyötä myös alan koulutusyksiköiden ja lukuisten muiden taiteenalojen edustajien kanssa. Porin lisäksi ryhmä esiintyy säännöllisesti myös muualla kotimaassa sekä kansainvälisesti.

Ryhmän koreografeina on vieraillut joukko kotimaisia ja ulkomaisia taiteilijoita. Ryhmä on kiertänyt runsaasti ulkomailla, muun muassa Virossa, Hollannissa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa.

Lokakuussa 2017 Pori Dance Companylle myönnettiin Suomi-palkinto.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.