Playa del Inglés

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Playa del Inglés
Playa del Inglés yöllä

Playa del Inglés on kylä ja suosittu rantalomakohde Kanariansaariin kuuluvan Gran Canarian eteläisessä osassa. Hallinnollisesti se kuuluu San Bartolomé de Tirajanan kuntaan. Kylän kadut on nimetty enimmäkseen eri valtioiden ja tunnettujen kaupunkien mukaan, sieltä löytyy esimerkiksi Calle de Finlandia.

Inglés on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista. Siellä myös asuu pysyvästi useita suomalaisia, joista monet harjoittavat yritystoimintaa tarjoten palveluja suomen kielellä. Esimerkiksi suomalaisia ravintoloita on useita, joissa sesonkiaikana esiintyy tunnettuja suomalaisia artisteja. Suomalainen iskelmälaulaja Jamppa Tuominen vietti viimeiset vuotensa Inglésissä, jossa myös kuoli vuonna 1998.[1]

Alueella on runsaasti hotelleja, ravintoloita, baareja ja ostoskeskuksia.

Playa del Inglés on suosittu myös homomatkailijoiden keskuudessa. Tämän voi todeta monessa paikassa lipputankoon vedetyistä sateenkaarilipuista ja kylän lukuisista homobaareista.

Inglésin rannan hiekka on peräisin Saharan autiomaasta Afrikasta, josta Sirocco -tuulet ovat sen kuljettaneet Kanarialle. Hiekkarannat jatkuvat pitkälle länteen Maspalomasiin saakka. Playa del Inglésistä on tiheästi liikennöidyt linja-autoyhteydet saaren muihin osiin. Saaren pääkaupunkiin Las Palmasiin ja lentoasemalle johtaa GC-1 -moottoritie.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Playa del Inglés.
Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.