Pikachun loma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pikachun loma (engl. Pikachu's Vacation, jap. Pikachū no Natsuyasumi) on lyhytelokuva, joka ilmestyi ensimmäisen Pokémon-elokuvan, Mewtwon vastaiskun mukana. Se oli ensimmäinen Pikachu-lyhytelokuva.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pikachun loma kertoo siitä, kun Ash, Misty ja Brock päästävät Pokémoninsa koko päiväksi ns. Pokemonien leikkipuistoon. Se on suuri alue, jossa Pokémoneilla on lupa temmeltää.

Pikachu, Squirtle, Bulbasaur ja Psyduck hoitavat alussa Mistyn Togepia, joka itkee ja parkuu. Lopulta Pokémonit saavat Togepin nukkumaan Bulbasaurin avulla.

Sitten paikalle ilmestyy Pokémon-jengi, johon kuuluvat Raichu, Cubone, sekä kaksi uutta toisen sukupolven Pokémonia Marill ja Snubbull. He mekastavat ja herättävät Togepin, joka saa toiset vihaiseksi. Togepi lähtee hoipertelemaan omille teilleen Pikachu kintereillään, samalla kun Bulbasaur ja Squirtle kinaavat Pokémon-jengin kanssa. Pikachun mielestä riiteleminen ei ole hyvä juttu, mutta sen mieli muuttuu, kun Raichu pelottaa sähköllään Togepia, ja käräyttää lopulta Pikachun.

Pokémonit ottavat mittaa toisistaan. Squirtle ui kilpaa Marillin kanssa, joka voittaa, ja Pikachu sekä Raichu lähtevät juoksemaan sähköiset posket kiinni toisissaan. He juoksevat muun muassa päin Rakettiryhmän Weezingiä, Arbokia sekä Meowth'ta sekä Ashin Charizardin hännän päältä. Se hermostuu ja pysäyttää kinaavat kaksikon.

Ylpeänä Charizard lentää ilmaan tulta syösten, mutta ajautuu päin kiipeilytelineitä, jotka hajoavat. Lopulta Charizardin pää juuttuu yhteen telineeseen.

Yhdessä Ashin, Mistyn ja Brockin Pokémonit alkavat kiskoa epätoivoista Charizardia irti, mutta se ei onnistu. Vieressä Pokémon-jengi nauraa, mutta Pikachu menee niiden luo, ja pyytää apua. Kaikki paitsi Cubone menevät auttamaan, sillä Cubonet ovat tunnettuja siitä, ettei niitä juurikaan kiinnosta muiden auttaminen.

Lopulta myös Cubone menee auttamaan, ja Pokémonit saavat Charizardin irti. Ilkeä Pokémon-jengikin tajuaa, että yhteistyöllä kaikki sujuu, varsinkin kun Pokémonit vielä yhteisvoimin korjaavat hajonneet kiipeilytelineet ja pitävät niissä hauskaa. Ilta hämärtyy ja Ash, Misty ja Brock palaavat noutamaan Pokémoninsa. Kaikkien lähdettyä Pikachu vielä kiittää Pokémon-jengiä, ja palaa sitten onnellisena Ashin luokse.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sari Ann Moilanen  Ash Ketchum  
 Kiti Kokkonen  Misty  
 Juha Paananen  Brock, Pokédex-valvontayksikkö  
 Pauli Virta  Meowth  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]