Phoenix Wright: Ace Attorney - Justice for All

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Phoenix Wright: Ace Attorney - Justice for All
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Ohjaaja Shu Takumi (en)
Tuottaja Atsushi Inaba (en)
Pelisarja Ace Attorney
Julkaistu

Nintendo DS Eurooppa 16. maaliskuuta 2007
Japani 26. lokakuuta 2006
Yhdysvallat 11. tammikuuta 2007
Espanja 13. huhtikuuta 2007
(Game Boy Advance)
Japani 22. lokakuuta 2002

(Windows)
Japani 31. maaliskuuta 2006
Lajityyppi Seikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 12+
CERO: All Ages (A)
ESRB: Teen (T)
Alusta Nintendo DS, Game Boy Advance, Windows
Jakelumuoto Nintendo DS -kortti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Phoenix Wright: Ace Attorney - Justice for All (jap. 逆転裁判 2, Gyakuten Saiban Tsū) on Capcomin vuonna 2006 julkaisema peli Nintendo DS:lle. Kuten Phoenix Wright: Ace Attorney, se on päivitetty versio Game Boy Advancelle alun perin julkaistusta Gyakuten Saiban 2 -pelistä; tosin Justice for Allissa ei ole viidettä vain Nintendo DS:lle tehtyä lukua, vain neljä alkuperäistä.

Euroopan julkaisuja on kaksi, ensimmäisessä versiossa pelikasetilla on englannin, ranskan -ja saksankieliset versiot, toisessa espanjan -ja italiankieliset.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice for All pelaa enimmäkseen samalla tavalla kuin sen edeltäjä. Suurimmat muutokset ovat profiilien esittäminen henkilöille, saadaksesi lisää tietoa henkilöistä ja Psyche-Lock, psyykelukko.

Psyche-Lock ilmestyy ruudulle, kun jokin hahmoista valehtelee ja salaa jotain tutkimusten aikana. Ainoa tapa murtaa psyykelukkoja on esittää tälle hahmolle oikeat todisteet, jolloin hahmo ei voi enää valehdella. Väärän todistusaineiston näyttämisestä Phoenixin elämämittari saa iskun, mutta peli ei kuitenkaan pääty ja kaikkien lukkojen murtamisesta saa puolet elämämittarista takaisin.

Myös elämämittaria on muutettu entisestään. Kun ennen se oli vain tietty määrä huutomerkkejä joista yksi poistettiin, jos teki vääriä ratkaisuja oikeudenkäynnin aikana, nyt se on elämämittari josta otetaan aina eri määriä riippuen asian vakavuudesta ja se voi saada iskuja myös tutkimuksissa psyykelukkojen murtamisessa. Myös elämämittarin parantaminen ei ole enää automaattinen, paitsi uuden luvun aloittaessa, vaan elämää saa takaisin vain murtamalla psyykelukkoja.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palaavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Phoenix Wright (Ryūichi Naruhodō), 25, tähän päivään saakka voittamaton puolustusasianajaja. Kärsii muistinmenetyksestä ensimmäisen tapauksen aikana.

Maya Fey (Mayoi Ayasato), 18, ollut vuoden Kurain Villagessa parantamassa meedion kykyjään.

Dick Gumshoe (Keisuke Itonokogiri), 31, yhä töissä poliisiasemalla.

Miles Edgeworth (Reiji Mitsurugi), 25, ensimmäisen pelin jälkeen kirjoittanut viestin, jossa luki "Syyttäjä Miles Edgeworth valitsee kuoleman". Häntä ei ole sen jälkeen nähty, oletettavasti kuollut. Edes Phoenix ei suostu puhumaan hänestä.

Mia Fey (Chihiro Ayasato), Phoenixin entinen esimies, kuollut, mutta hänen henkensä auttaa Phoenixia edelleen Mayan ja Pearl Feyn kautta.

Will Powers (Saburō Niboshi), 24, "Steel Samurai" (Tonosaman) ja "Pink Princess" (Himesaman) sarjojen lopetuksen jälkeen, hänestä tuli opettavaisen lasten liikuntaohjelman juontaja.

Wendy Oldbag (Kaoru Ōba), ikä tuntematon, on ennen Global Studiolla työskennellyt vartija. Nykyään hän on töissä Gatewater Hotelissa vartijana. Wendy on kova Steel Samurai (Tonosaman) -ja Jammin' Ninja (Ninja Nanja) -tv-sarjojen fani. Hän on myös kova puhumaan.

Winston Payne (Takefumi Auchi), 53, on syyttäjäasianajaja. Hänestä ei ole koskaan vastusta Phoenixille. Phoenixilla on aina vaikeuksia muistaa Paynea.

Lotta Hart (Natsumi Ōsawagi), 23, jatkaa edelleen uraansa valokuvaajana. Pelin toisen tapauksen jälkeen hän siirtyy paranormaaleiden ilmiöiden kuvaamisesta julkkisten kuvaamiseen. Pitää oikeudessa todistamisesta.

Uudet hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Franziska von Karma (Mei Karuma), 18, ensimmäisessä pelissä nähdyn Manfred von Karman tytär ja syyttäjä kuten isänsä. Hän aloitti uransa Saksassa ollessaan vasta 13-vuotias. Hän lensi Yhdysvaltoihin kostaakseen Miles Edgeworthille, joka oli hänelle kuin veli, sillä Manfred opetti heitä molempia. Alkuperäisessä Japaninversiossa Mei Karuma teki uraa Yhdysvalloissa ja lensi Japaniin kostoaikeissa.

Pearl Fey (Harumi Ayasato), 8, Mayan ja Mian serkku, jolla on hyvin vahvat spiritistin kyvyt. Hän ei ole koskaan lähtenyt Kurain Villagesta ja ulkomaailma on hänelle täysin tuntematon.

Morgan Fey (Kimiko Ayasato), ikä tuntematon, Pearlin äiti ja Mayan täti. Muistuttaa alinomaa "Mystinen"-etuliitteen käytöstä Feyn suvun edustajien nimen edessä. Pitää vihreästä teestä, joka on "niin kirpeää, että menetät kielesi" ja leuat loksauttavan isoista mansikkajälkiruuista.

Maximillion Galactica, 21, taikuri. Fanit kutsuvat häntä Maxiksi, mutta hänen oikea nimensä on Billy Bob Johns (Kōhei Yamada). Maya ihailee kovasti Maxia.

Moe (Lawrence Curls) (Tommy (Matsuo Tomida), 46, klovni joka on ottanut tavaksi nauraa omille vitseilleen, koska kukaan muu ei niille naura (paitsi Maya). Hänellä on myös tytär Larina.

Ini Miney (Nodoka Hanaka), 21, opiskelija, joka on pelin toisen tapauksen aikana Kurainin kylässä. Hänen siskonsa Mimi Miney kuoli kolarissa, jossa myös Ini sai pahoja vammoja. Hän menetti kasvonsa kolarissa, jotka uudelleenrakennettiin ajokorttikuvan pohjalta. Ini ei ole aivan sitä, miltä vaikuttaa aluksi.

Ben (Benjamin Woodman) (Ben Kizumi), 31, on Berry Big -sirkuksessa työskentelevä vatsastapuhuja. Ben ei puhu ilman nukkeaan Trilo Quistia (Riro). Monet sirkuksen työntekijät kiinnittävät enemmän huomiota Triloon kuin Beniin. Trilo aikoi jopa pyytää tirehtöörin tytärtä, Regina Berrya, vaimokseen.

Regina Berry (Mirika (Rika Tachimi), 16, on Berry Big -sirkuksen tirehtöörin tytär. Regina on eläintenkesyttäjä. Hänen kaunis ulkomuotonsa sulattaa kovimmankin miehen sydämen. Regina on hyvin suojeltu ja on elänyt koko elämänsä sirkuksessa.

Acro (Ken Dingling) (Daisuke Kinoshita), 26, on entinen Berry Big -sirkuksen akrobaatti. Hän on vetäytyi uraltaan vahingoitettuaan jalkansa Léon-leijonan purtua häntä. Acrolla on veli nimeltä Sean. Heidän vanhempasa hylkäsivät heidät, kun he olivat vasta lapsia, ja Berry Big -sirkuksen tirehtööri otti heidät hoivaansa. Acrolla on myös lemmikkiapina Money.

Bat (Sean Dingling) (Ippei Kinoshita), 22, on Acron pikkuveli, joka joutui leijonan puremaksi asettaessaan päänsä sen suuhun. Hän sai vakavan aivovamman ja makaa nyt koomassa sairaalassa. Bat ja Regina Berry seurustelivat ennen tapaturmaa.

Maggey Byrde (Mako Suzuki), 22, on ensimmäisen tapauksen vastaaja. Hän on poliisi, jota epäillään hänen poikaystävänsä Dustin Princen (Mamoru Machio) murhasta. Häntä ollaan kutsuttu "Epäonnen Jumalattareksi" huonon onnensa vuoksi.

Richard Wellington (Takamasa Moroheiya), 22, on todistaja ensimmäisessä tapauksessa. Hän olevansa ylioppilas, joka etsii vielä sitä "oikeaa" yliopistoa. Wellington on itserakas, ja luulee kuuluvansa parhaimmistoon. Hän haukkuukin Phoenixia useasti kolmannen luokan lakimieheksi. Wellington pitää tavallisesti laseja huonon näkönsä vuoksi, mutta nyt hän on kadottanut ne.

Tohtori Turner Gray (Tetsurō Kirisaki), 35, on toisen tapauksen uhri. Hän on sairaalan johtaja, jossa vuosi sitten kuoli 14 potilasta lääkkeiden mentyä sekaisin. Turner syyttää tästä kuollutta hoitajaa nimeltä Mimi Miney (Mimi Hanaka). Niinpä Turner hankkiutuu Mayan luokse, ja pyytää tätä kutsumaan Mimin hengen, jotta asia saataisiin selvitettyä. Kesken hengen kanavoinnin Turner kuitenkin murhataan.

"Johtaja Hotti" (Hotta), ikä tuntematon, on todellisuudessa Hotti -klinikan potilas, mutta uskottelee Phoenixille olevansa todellisuudessa itse klinikan pomo. Vaikka tämä henkilö ei olekaan oikea Hotti, hän tietää silti paljon klinikalla käyneistä potilaista (esim. Ini Miney, sekä Franziska von Karma).

Matt Engarde (Shingo Ōtoru), 21, on The Nickel Samurai (Tonosaman Hei) -tv-sarjan päähenkilön näyttelijä. Hän ei tule hyvin toimeen kilpailevan sarjan päähenkilön näyttelijän Juan Corridan (Isao Fujimino) kanssa. Kun Corrida murhataan, kaikki epäilykset suuntautuvat Engardeen. Phoenixin täytyy todistaa Engarde syyttömäksi. Engarde vaikuttaa aluksi nuorelta, rennolta mieheltä, jolla ei näyttäisi olevan omia mielipiteitä, vaan hän soittaa aina esimerkiksi managerilleen. Myöhemmin paljastuu kuitenkin todellinen Engarde. Hän on todellisuudessa paha, ja manipuloiva mies, joka ei välitä muiden tunteista tipan tippaa. Engarde näkee muut ihmiset vain asioina, joita voi käyttää hyödyksi. Engardella on toisen silmänsä päällä neljä arpea.

Adrian Andrews (Kirio Kamiya), 23, on Matt Engarden manageri. Adrian yritti lavastaa Engarden Juan Corridan murhaan. Syynä tähän on se, että Adrianin ystävä ja opettaja Celeste Inpax (Yurie Amano) teki itsemurhan Engarden tekojen vuoksi. Adrian koetti suorittaa itsemurhan kaksi vuotta sitten Celesten itsemurhan aiheuttamasta šhokista. Adrianin suurin salaisuus on hänen riippuvuutensa toisista.

Shelly de Killer (Sazaemon Koroshiya), ikä tuntematon, on kuuluisa palkkamurhaaja. de Killer arvostaa ennen kaikkea hänen asiakkaansa ja itsensä välistä suhdetta. de Killer jättää aina uhrinsa viereen käyntikorttinsa, jossa on simpukan kuva. Kortti kertoo sen, että de Killer teki tappamisen, eikä hänen asiakkaansa. Esittäytyy Phoenixille valeasuun pukeutuneena aluksi Gatewater Hotelin pikkolona, ja sen jälkeen Matt Engarden hovimestarina; John Doena (Tanaka Tarō)

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Luvut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
  1. The Lost Turnabout: Poliisi Dustin Prince löydetään murhattuna puistossa. Todistusaineisto osoittaa hänen tyttöystäväänsä, Maggey Byrdeä joka on myös poliisi. Tapaukselle on myös silminnäkijä, Richard Wellington. Tapauksen ajan Phoenixia vaivaa amnesia, joten kaikki tapahtuu hänelle ja mahdollisesti pelaajalle ensimmäistä kertaa.
  2. Reunion, and Turnabout: Tapahtuu oikeasti jonkun aikaa ennen ensimmäistä lukua. Tohtori Turner Grey pyytää matkustamaan Wrightin kanssa Mayan Kurain Villageen auttaakseen oikeustapauksessa. Vuosi sitten häneltä kuoli 14 potilasta ja hän uskoo, että hänen hoitajansa Mimi Miney oli vahingossa vaihtanut lääkkeitä. Ennen minkäänlaista kommenttia hän kuitenkin kuoli kolarissa, jossa hänet oli huumattu nukahtamaan rattiin ja melkein tappoi samalla hänen siskonsa Ini Mineyn. Ilman hoitajaa, kaikki syytökset rupesivat osumaan tohtoriin ja hän haluaa nyt pyytää Maya Feytä kutsumaan Mimin kuolleen hengen, joka myöntäisi tehneensä hoitovirheen. Spiritismisession aikana tohtori Grey kuitenkin murhataan ja tästä syytetään Mayaa.
  3. Turnabout Big Top: Berry Big Circusin tirehtööri löydettiin kuolleena kovasta iskusta päähän lysähtäneenä arkun päälle. Kahden silminnäkijän mukaan murhaaja oli sirkuksen taikuri Maximillion Galactica.
  4. Farewell, My Turnabout: Gatewater Imperial Hotellissa action tähti Juan Corrida, joka näyttelee Jammin' Ninjaa, on kuristettu ja hänen vihamiehensä, Nickel Samurain näyttelijä Matt Engarde on epäilyksen alaisena. Heti hänen pidätyksensä jälkeen Maya kidnapataan ja Wright pakotetaan hankkimaan täydellinen vapauttava tuomio ensimmäisen oikeudenkäynnin aikana.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]