Peter Schreier

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peter Schreier vuonna 1976.

Peter Schreier (s. 29. heinäkuuta 1935, Meissen) on saksalainen tenorilaulaja ja kapellimestari.

Schreier sai äänenmurroksensa 16-vuotiaana. Hän teki debyyttinsä elokuussa 1959 esittämällä roolin Ludwig van Beethovenin ainoassa oopperassa, Fideliossa. Tulevina vuosina hän menestyi myös Wolfgang Amadeus Mozartin tulkitsijana.

Schreier sai vuonna 1963 kiinnityksen Berliinin valtionoopperaan Unter den Lindenillä Berliinissä. Hän oli vuodesta 1966 alkaen myös vuotuinen vieraileva taiteilija Wienin valtionoopperassa. Hän teki vuonna 1966 myös Bayreuthin-debyyttinsä, ja vuonna 1967 hän teki ensiesiintymisensä Salzburger Festspielellä. Hän asuu vakituisesti Dresdenissä.

Jo mainittujen säveltäjien teosten lisäksi Schreier lauloi mm. Richard Wagneria ja Hans Pfitzneriä sekä saksalaisia liedejä. Hän jätti oopperalavan kesäkuussa 2000 viimeisenä roolinaan Taikahuilun Prinssi Tamino. 22. joulukuuta 2005 hän esiintyi evankelistana ja kapellimestarina J. S. Bachin jouluoratorion esityksessä Prahassa. Hän on esiintynyt myös Suomessa . Naantalin musiikkijuhlilla useana vuotena 1990- ja 2000-luvulla.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.