Peter Bellamy

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Peter Franklyn Bellamy (8. syyskuuta 194424. syyskuuta 1991) oli englantilainen folk-laulaja. Hän oli yksi The Young Traditionin perustajajäsenistä, mutta hänellä oli myös sooloura, joka päättyi vasta hänen itsemurhaansa 1991.

Bellamy syntyi Bournemouthissa ja opiskeli Royal College of Musicissa, kunnes vuonna 1965 oli mukana perustamassa The Young Traditionia. Yhtye julkaisi kolme albumia ja teki lisäksi yhden levytyksen yhteistyössä Shirley Collinsin kanssa. Yhtye hajosi pidettyään viimeisen konserttinsa lokakuussa 1969.

Bellamyn ensimmäinen sooloalbumi oli Mainly Norfolk (1968). Levyllä hän lauloi englantilaisia kansanlauluja säestäen itseään kitaralla ja concertinalla. Vasta hänen kahdeksannella albumillaan vuonna 1975 oli mukana hänen omia sävellyksiään. Vuonna 1977 hän julkaisi itse kirjoittamansa "kansanmusiikkioopperan" The Transports. Teos uudelleenjulkaistiin 2004. Toinen projekti oli The Maritime Suite, jonka esitti BBC Radio 2. Sitä ei kuitenkaan ole koskaan levytetty.

Bellamy esiintyi myös Yhdysvalloissa ja hänen konserttinsa pidettiin Sydneyn oopperatalossa. Hän levytti useita Rudyard Kiplingin balladeja. Bellamy teki itsemurhan syyskuussa 1991.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.