Pete Namlook

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peter Kuhlmann
Henkilötiedot
Syntynyt 25. marraskuuta 1960
Frankfurt am Main
Kuollut 8. marraskuuta 2012 (51 vuotta)
Ammatti DJ, musiikkituottaja
Muusikko
Taiteilijanimi Pete Namlook
Tyylilajit elektroninen musiikki, ambient
Levy-yhtiöt FAX +49-69/450464
Aiheesta muualla
www.namlook.de

Pete Namlook, (oik. Peter Kuhlmann; 25. marraskuuta 1960 Frankfurt8. marraskuuta 2012) oli saksalainen muusikko ja tuottaja, joka työskenteli pääasiassa elektronisen musiikin parissa. Hänen perustamansa FAX +49-69/450464 -levymerkki on julkaissut useiden ambient- ja elektronisten artistien levyjä.

Kuhlmann teki uransa aikana kymmeniä albumeita, ollen yksi 1990-luvun tuotteliampia elektronisia muusikoita.[1][2][3] Monet hänen levyistään on tehty yhteistyössä muiden artistien kanssa, joista nimekkäimpiä ovat olleet muun muassa Richie Hawtin, Tetsu Inoue, Bill Laswell ja Klaus Schulze. Musiikkikriitikot ovat suhtautuneet useisiin tuotoksiin ristiriitaisesti; Kuhlmannin tuotanto on niin laaja, että häntä on arvosteltu laadun korvaamisesta määrällä.[1][4]

Kuhlmann opiskeli musiikin teoriaa Frankfurtin Goethe-yliopistossa.[1][3] 1980-luvulla hän toimi muun muassa Romantic Warrior -nimisessä yhtyeessä. Fax-levymerkki perustettiin vuonna 1992, erityisesti uusien ambient-kykyjen löytämistä ja promotoimista varten. Samoihin aikoihin Kuhlmann otti käyttöön taiteilijanimensä Namlook (hänen sukunimensä käänteisesti) ja teki myös ensimmäisen albuminsa.

Kuhlmann menehtyi toistaiseksi tuntemattomista syistä 8. marraskuuta 2012.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.