Peninsula (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peninsula
반도
Bando
Ohjaaja Yeon Sang-ho
Käsikirjoittaja
  • Joo-Suk Park
  • Yeon Sang-ho
Tuottaja Lee Dongha
Säveltäjä Mowg
Kuvaaja Lee Hyung Deok
Leikkaaja Yang Jin-mo
Valmistustiedot
Valmistusmaa Etelä-Korea
Levittäjä Next Entertainment World
ADS Service
Netflix
Ensi-ilta 7. elokuuta 2020
Kesto 116 min
Alkuperäiskieli korea
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Peninsula (hangul: 반도; hanja: 半島; uudistettu latinisaatio: Bando) on vuonna 2020 julkaistu eteläkorealainen zombielokuva. Sen ohjasi Yeon Sang-ho, ja se on jatko-osa elokuvalle Juna Busaniin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan alku sijoittuu samaan aikaan kuin aiempi osa. Korean armeijan leivissä oleva kapteeni Jung-Seok kuljettaa nimettömän sisarensa, sisarenpoikansa Dong-hwanin sekä lankonsa Chul-minin satamaan, josta lähtisi laiva pois zombiepidemian runtelemasta Etelä-Koreasta. Jung-Seok käännyttää matkan varrella vieraan naisen perheineen pois autoltaan, jotka anelevat kyytiä. Laivassa eräs matkustajista on saanut tartunnan, ja tartuttaa ympärillään olevat ihmiset mukaan lukien Dong-Hwanin ja Jung-Seokin siskon. Jung-Seok joutuu eristämään tartunnan saaneet muista ja estää shokissa olevaa Chul-miniä menemästä sisään hyttiin. Laiva jatkaa matkaansa alkuperäisestä suunnitelmastaan poiketen Japanista Hong Kongiin.

Kuluu neljä vuotta, ja Jung-Seok sekä Chul-min asuttavat Hong Kongin slummeja muutaman muun korealaisen kanssa. Paikallinen mafia värvää Jung-Seokin ja Chul-minin, sekä kaksi muuta korealaista matkalle Etelä-Koreaan noutamaan rekan, joka olisi lastattu kahdellakymmenellä miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla. Rahat jaettaisiin kaikkien kesken puoliksi, ja syrjityt korealaiset voisivat aloittaa uuden elämän.

Nelikko saapuu Etelä-Koreaan, joka on rapistunut ja muuttunut zombien asuttamaksi joutomaaksi. Mafia kertoo odottavansa heidän paluutaan kolme päivää, ja käskevät heitä ottamaan yhteyttä radiopuhelimitse löydettyään rahat. Jung-Seok kohtaa porraskäytävän, joka on tukkeutunut zombeista. Pian nelikko löytää rekan, ja Chul-min epähuomiossaan hälyttää paikalle lähistön zombit. Pakomatka onnistuu suotuisasti, kunnes paikalliset selviytyjät alkavat hälyttää rekan perään zombeja. Paikalliset paljastuvat yksikkö 631:si, armeijan rippeiksi jotka ovat luoneet Etelä-Koreaan oman yhteisönsä. Pientä ryhmää johtaa kersantti Hwang, joka joukkoineen tappaa kaksi Jung-Seokin ryhmästä. Yksikkö vie rekan, sekä tietämättään Chul-minin, mukanaan, ja Jung-Seokin pelastaa kaksi lasta Joon sekä Yu-Jin.

Lapset tappavat taidokkaasti zombeja ajaessaan, ja vievät Jung-Seokin kotiinsa. Kodissa vastassa on heidän isoisänsä Elder Kim, sekä yllättäen nainen jonka Jung-Seok käännytti neljä vuotta aikaisemmin. Nainen, Min-Jung, ei tunnista Jung-Seokia. Samaan aikaan yksikkö 631 vangitsee Chul-minin, ja tekee tästä kilpailijan yhteisössä järjestettävään kisaan, jossa pisimpään zombien kanssa kamppaileva voittaa. Samaan aikaan vartija, Kim, löytää rahat rekasta ja kertoo tästä yhteisön kapteenille, Seolle. Kaksikko ottaa yhteyttä mafioosoihin radiopuhelimella ja yrittävät paeta rekan kanssa, kertomatta muille. Myös Jung-Seok ja Min-Jung perheileen yrittävät selvittää tiensä sisään yksikköön ja paeta rekalla laivaan.

Jung-Seok ja Min-jung hiiviskelevät sisään yksikköön, ja saapuvat rekan luo. He ottavat sotilaan, Kimin, tähtäimeensä. Jung-Seok kuulee että Chul-min on elossa, ja lähtee pelastamaan tätä zombien saartamasta kehästä. Jung-Seok kylvää tuhoa sisällä yksikössä, ja päästää zombit valloilleen sekä pelastaa Chul-minin. Chul-min uhraa itsensä Jung-Seokin hyväksi, kun Hwang ampuu tämän. Min-jung pelastaa Jung-seokin rekalla, ja Hwang aloittaa takaa-ajon heidän kanssaan. Samalla kersantti Heo ampuu Kimin ja astuu autoonsa. Pitkän takaa-ajon jälkeen Jung-Seok ampuu aiemmin näkemänsä porraskäytävän lasiseinämät, ja sisältä tulvivat zombit saartavat Hwangin auton.

Jung-Seok ja Min-jung perheineen saapuvat Incheon satamaan, kunnes Seo ajaa autonsa Joonin autoa päin. Yu-jin onnistuu harhauttamaan Joonia panttivankinaan pitävävää Seota, mutta Seo ampuu Elder Kimin ja haavoittaa Min-jungia. Seo pakenee rekan kanssa laivaan, jossa mafia odottaa tätä. Mafian jäsen ampuu Seon lähes välittömästi, purkien sopimuksen jota he eivät alun perinkään olisi pitäneet. Seo onnistuu ennen kuolemaansa peruuttamaan rekan laivan ovelle, ja päästää sisään kymmeniä zombeja.

Elder Kim kuolee vammoihinsa, ja samalla satamaan laskeutuu helikopteri, jonka Elder Kim oli onnistunut kutsumaan radiopuhelimella päivää aiemmin. Jung-Seok, Joon ja Yu-jin lähtevät juoksemaan kohti helikopteria Min-jungin puolustaessa heitä. Hän pian lukittautuu hylättyyn rekkaan, painaen auton torvea ja kutsuen zombit luokseen. Jung-Seok ja lapset saapuvat helikopterille, mutta Jung-Seok päättää lähteä pelastamaan Min-jungia. Molemmat selviävät lopulta sisään helikopteriin, ja pakenevat Etelä-Koreasta yksikön hoitaessa Min-jungia.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.