Juna Busaniin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Juna Busaniin
부산행
Ohjaaja Yeon Sang-ho
Käsikirjoittaja Yeon Sang-ho
Tuottaja Lee Dong-ha
Leikkaaja Yang Jin-mo
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Korean tasavalta
Alkuperäiskieli korea
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Juna Busaniin[1] (kor. 부산행) on 2016 julkaistu eteläkorelainen zombielokuva. Sen on ohjannut Yeon Sang-ho, ja sen pääosissa ovat muun muassa Gong Yoo, Jung Yu-mi, ja Ma Dong-seok.

Elokuvalle on julkaistu animoitu esiosa Seoul Station, sekä vuonna 2020 ilmestynyt jatko-osa Peninsula.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva alkaa nimettömän autonkuljettajan ajaessa peuran yli. Peura kuolee, ja kuljettajan poistuessa ruumiin luota peura muuttuu pian zombiksi.

Tapahtumat siirtyvät Souliin, jossa eronnut rahastonhoitaja Seok-woo laittaa työnsä aina tyttärensä Su-anin edelle. Su-anin syntymäpäivänä tämä lupaa viedä hänet äitinsä luo vierailulle Busaniin. He nousevat luotijunaan, jonka kyytiin pääsee myös kuolemaisillaan oleva nainen. Nainen kuolee vammoihinsa, ja muuttuu zombiksi alkaen tartuttamaan muita matkustajia puremalla heitä. Zombijoukon alati kasvaessa harvalukuiset selviytyjät onnistuvat eristämään ne muista junan ovien avulla. Televisio julistaa Koreaan hätätilan, jossa raportoidaan zombiepidemian olevan maanlaajuinen. Matkustajat pysähtyvät Daejeon asemalla, jossa huhutaan olevan karanteenialue. Asema on kuitenkin täynnä zombeja, jotka tappavat lisää matkustajia. Kourallinen ihmisiä onnistuu raivaamaan tiensä erillisiin junavaunuihin.

Seok-woo sekä kaksi muuta matkustajaa päättävät edetä junassa ensimmäiseen vaunuun, samalla pelastaen muutaman muun matkustajan. Lähes kaikki pääsevät ensimmäiseen vaunuun, rikkaan liikemiehen Yon-sukin estelyistä huolimatta. Hän manipuloi kanssamatkustajansa eristämään tulokkaat kuljettajanvaunuun. Seok-woon ja hänen ryhmänsä päästessä toiseen vaunuun eräs matkustajista avaa oven zombeille, tapattaen oletettavasti kaikki ensimmäisen vaunun matkustajat.

Matkustajat saapuvat Daegun asemalle jossa heidän on vaihdettava junaa. Seok-woo joutuu lähes kaikista ihmisistä eroon toisen junan törmätessä heidän vaunuunsa. Selviää, että Yon-suk selvisi zombien hyökkäykseltä, ja alkaa juosta junankuljettajan käynnistämään lokomotiiviin. Yon-suk uhraa useita ihmisiä matkallaan zombeille, ja lopulta pääsee junan kyytiin. Loput elävät matkustajat Seok-woo, Su-an ja raskaana oleva Seong-kyeong juoksevat junaan. Pelokas Yon-suk on kuitenkin saanut tartunnan ja onnistuu puremaan Seok-woota. Seok-woo tappaa itsensä hyppäämällä lokomotiivista, ja pelastaa Su-anin ja Seong-kyeongin jotka matkaavat Busaniin. Busanissa kaksikkoa tulee vastaan sotilastukikohta, jonka päässä jalkaväki kuulevat Su-anin laulun ja saapuvat pelastamaan heitä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Busanhaeng Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 15.11.2019.