Seoul Station

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seoul Station
서울역
서울역 Seoul Station 2016 poster.jpg
Ohjaaja Yeon Sang-ho
Käsikirjoittaja Yeon Sang-ho
Tuottaja
  • Dong-ha Lee
  • Youngjoo Suh
  • Yeon Sang-ho
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Etelä-Korea
Tuotantoyhtiö StudioCanal
Ensi-ilta 2016
Kesto 92 min
Alkuperäiskieli korea
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Seoul Station (kor. 서울역, Seoul-yeok) on eteläkorealainen vuonna 2016 ilmestynyt animaatioelokuva, jonka on ohjannut sekä käsikirjoittanut Yeon Sang-ho. Sen pääosissa ääninäyttelevät Ryu Seung-ryong, Shim Eun-kyung ja Lee Joon. Elokuva esitettiin ensimmäistä kertaa Edinburghin elokuvajuhlien yhteydessä 2016. Elokuva on esiosa saman vuoden elokuvalle Juna Busaniin.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sijoittuu Souliin, jossa Hye-sun jättää taakseen työnsä prostituointuna, sekä poikaystävänsä Ki-woongin. Pian Soulin asemalla puhkeaa vaarallinen epidemia, joka muuttaa ihmiset nopeiksi zombeiksi. Hye-sun pakenee poliisiaseman vankiselliin muutaman muun kanssa, ja tietämättöminä epidemian leviävän pureman kautta he ottavat sisään myös pureman saaneen poliisin. Samaan aikaan, Hye-sunin entinen sutenööri Suk-gyu esittää tämän isää Ki-woongille, jotka alkavat etsimään kuumeisesti naista.

Vankisellissä poliisi kuolee, ja tartuttaa toisen selviytyjän. Pian he saavat apujoukkoja laitokseen, ja Hye-sun pakenee kodittoman miehen kanssa ambulanssiin. Ambulanssi ajaa kolarin, ja kaksikko matkaa eteenpäin junatunnelin kautta. Ki-woong ja Suk-gyu päätyvät mellakkapoliisien järjestämään karantiiniin. Myös Hye-sun ja koditon mies päätyvät samaan karanteeniin, johon zombit yrittävät tunkeutua. Karanteeni täyttyy pian zombeista, mutta Hye-sun pääsee pakoon.

Hye-sun pääsee pakoon hylättyyn kerrostaloon, jonne Ki-woong löytää. Hye-sun ja Ki-woong saavat selville Suk-gyun todelliset aikeet, ja tämä tappaa Ki-woongin. Suk-gyu yrittää tämän jälkeen hyväksikäyttää Hye-sunia. Hye-sun on kuitenkin saanut tartunnan, ja muuttuu zombiksi tappaen Suk-gyun. Kamera ohittaa tämän jälkeen Ki-woongin ruumiin ja zombit, jotka tuhoavat karaanteenin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hyo-won, Lee: Cannes Hidden Gem: South Korean Animator Makes Apocalyptic Live-Action Debut With 'Train to Busan'. Hollywood Reporter. Arkistoitu 14.4.2019. Viitattu 1.7.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]