Pavel Landgraf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pavel Landgraf

Hermann Paul (Pavel) Landgraf (18. syyskuuta 1940 Praha20. marraskuuta 2017 Helsinki)[1] oli suomalainen taidemaalari. Hän opiskeli maalausta ja taidehistoriaa Frankfurt am Mainin Städel-koulussa ja Pariisin École des Beaux-Arts -taideakatemiassa. Landgraf oli taidemaalariliiton ja Kiilan jäsen. Hän asui Suomessa vuodesta 1973 lähtien[2].

Landgrafin teokset jakautuvat abstrakteihin ja figuratiivisiin maalauksiin. Jälkimmäisiin kuuluu mm. sarja pulloasetelmia.

Landgrafilla oli ”ekspressiivinen” vaihe, jolloin hänellä oli konkreettinen mielikuva valmiista taulusta nimineen, kun taas myöhemmin hän antoi maalausprosessin aikana yhä enemmän tilaa leikkimisvietilleen. Abstrakteissa teoksissaan Landgraf maalaa spontaanisti, käyttäen värejä tunnetilojensa ja valo-olosuhteiden mukaan (esim. Nunc stans -sarjassa). Uudempaa työskentelytapaa edustaa sarja Der Maler malt: taiteilija valitsee pieniä levymäisiä alustoja, joihin hän on sekoittanut värejä, ja julistaa ne ilman suurempia muutoksia valmiiksi tauluiksi. Taulujen pyöristetyt kulmat tuovat mieleen paletin muodon.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuolinilmoitus, Helsingin Sanomat 30.11.2017, s. B 15
  2. galleriat.net - PAVEL LANDGRAF - curriculum vitae galleriat.net. Arkistoitu 25.12.2011. Viitattu 30.11.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.