Pauliina Laitinen-Littorin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pauliina Laitinen-Littorin

Pauliina Laitinen-Littorin (aiemmin Laitinen-Laiho, s. 2. lokakuuta 1970) on suomalainen taideasiantuntija ja taidemarkkinoiden tutkija.

Porista kotoisin oleva Laitinen-Littorin väitteli filosofian tohtoriksi Turun yliopiston kulttuurihistorian laitokselta vuonna 2001 aiheesta Kotimaiset taidemarkkinat 1980- ja 90-luvulla. Hän on myös kirjoittanut useita alaan liittyviä teoksia. Vuodesta 1999 alkaen Laitinen-Littorin on toiminut kolumnistina ja bloggaajana Taloustaito-lehdelle sekä pitänyt luentoja taidesijoittamisesta, taiteen keräilystä, taiteen hinnasta ja taiderikollisuudesta. Hän toimii taidekonsulttina omassa yrityksessään tehden muun muassa asiantuntijalausuntoja viranomaisille.

Vuosina 2001–2003 Laitinen-Littorin toimitti ja juonsi Nimetön-kuvataideohjelmaa Yleisradiolle. Vuonna 2011 hän käsikirjoitti ja toimi asiantuntijana MTV3:lla näytetyssä televisio-ohjelmassa Taiteilijaelämää Salmelassa. Keväällä 2014 Fox-kanavalla alkaneessa Rojua, rojua -ohjelmassa hän esiintyy taideasiantuntijana. Vuonna 2018 Laitinen-Littorin on nähty Huutokaupan metsästäjät-TV-sarjan suomalaisversiossa.

Laitinen-Littorin valittiin vuonna 2009 Kokoomuksen Naisten Liiton varapuheenjohtajaksi.[1] Hän asettui ehdolle eduskuntavaaleissa 2011 ja sai 1 051 ääntä Satakunnan vaalipiirissä.[2]

Laitinen-Littorin oli vuosina 1994–2012 naimisissa Heikki Laiho Oy:n toimitusjohtajan Mika Laihon kanssa.lähde? Marraskuussa 2014 hän avioitui ruotsalaisen ulkomaankaupan alalla työskentelevän Sverker Littorinin kanssa. Laitinen-Littorinilla on kaksi poikaa.[3]

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]