Huutokaupan metsästäjät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Huutokaupan metsästäjät
Storage Wars
Tyyli Tosi-tv
Kestoaika 21-22 minuuttia
Pääosissa Thom Beers
Alkuperämaa Yhdysvallat
Verkko A&E (alkuperäinen)
SuomiTV ja FOX
Tuotantokausia 12
Jaksoja 275
Tunnuskappale "Money Owns This Town"
Tuotanto
Säveltäjä(t) Andy Kubiszewski
Tuotantoyhtiö(t) Original Productions
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Huutokaupan metsästäjät (Storage Wars) on yhdysvaltalainen televisiosarja, joka aloitti A&E Networkilla vuonna 2010.

Sarja seuraa useita ammattilaiskauppiaita, jotka kilpailevat keskenään varastohuutokaupoissa. Kun varaston omistaja ei ole maksanut varaston vuokraa kolmeen kuukauteen, sen sisältö myydään eniten huutaneelle. Suomessa varastoja kutsutaan yleisimmin pienvarastoiksi. Kauppiaat yrittävät saada ostamistaan varastoeristä parhaan mahdollisen tuoton.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi sai myönteisiä arvioita, ja sitä päätettiin jatkaa. Sarjan toinen tuotantokausi saavutti 5,1 miljoonaa katsojaa, mikä teki siitä A&E:n historian katsotuimman televisiosarjan. Huutokaupan metsästäjistä on tehty myös spin-off Huutokaupan metsästäjät: Texas, jota alettiin esittää 6. joulukuuta 2011. Myös New Yorkiin sijoittuvaa spin-offia kuvataan parhaillaan. Keväällä 2018 alkoi myös suomalainen versio.

Huutokaupan metsästäjät on menestynyt myös kansainvälisesti, ja sitä on esitetty useilla kanavilla Kanadassa, Australiassa, Iso-Britanniassa, Alankomaissa, Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Pääesiintyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haastattelija haastattelee Jarrodia ja Brandia.

Aviopari Dan ja Laura Dotson ovat huutokaupan vetäjät.

Dave Hester tunnetaan JEEEPP-huudostaan. Hester omisti aikoinaan huonekalukaupan ja vuodesta 2005 käytetyn tavaran kaupan, joka työllisti 15 henkilöä[1]. Vuonna 2011 hän perusti oman huutokauppaliikkeensä. Dave sai kuitenkin sarjasta potkut, kun haastoi ohjelman oikeuteen.

Darrell Sheets etsii isoja voittoja, ja hän usein myy vaatimattomat hankintansa suoraan eteenpäin. Hän kerskailee kerran löytämillään Picassoilla ja maailman arvokkaimmalla sarjakuvakokoelmalla. Hän sanoo lopettaneensa tavaran keräilyn itse jo kauan sitten, ja kiittelee 32-vuotista huutokauppauraansa seikkailun ja oppimisen elämyksistä. Darrellin poika Brandon on usein isänsä mukana huutokaupoissa.[2]

Jarrod Schulz ja Brandi Passante ovat alalla uusia tekijöitä eivätkä yhtä rahakkaita kuin kilpailijansa. Entinen kiinteistönvälittäjä Jarrod on riskinottaja ja Brandi usein kyseenalaistaa Jarrodin liikkeet. 12 vuotta yhdessä ollut pariskunta omistaa Now and Then -nimisen käytetyn tavaran kaupan.[3]

Barry Weiss on ollut antiikinkeräilijä 15-vuotiaasta asti, ja hänellä on laaja-alainen tietämys kaikenlaisen vanhan tavaran arvosta. Hän keräilee muun muassa autoja, ja hän etsii aina jotain millaista ei ennen ole nähnyt. Hän piristää huutokauppoja usein joillain tempuilla kuten tuomalla mukanaan erikoisia ystäviään.[4]

Ivy Calvin on esiintynyt sarjassa kolmannesta kaudesta alkaen, ensin epäsäännöllisesti ja viidennestä kaudesta lähtien säännöllisesti. Entinen MMA- ja jalkapallopelaaja.

Rene Nezhoda ja Casey Lloyd ovat aviopari-huutajat, jotka tulivat sarjaan neljännen kauden aikana. Alkujaan saksalainen Rene omistaa Bargain Hunters -kaupan Powayssa, Kaliforniassa. Yhdeksännen kauden aikana pääasiassa Rene on toiminut pääasiallisena huutajana Caseyn jäädessä taka-alalle.

Mary Padian nähtiin Huutokaupan metsästäjät: Texas -spin-off-sarjassa, jonka jälkeen hän siirtyi viidennen kauden aikana pääsarjaan. Mary omistaa Mary's Finds -kaupan, joka toimii antiikki- ja kunnostusalalla.

Huijaussyytökset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjasta erotettu Dave Hester on nostanut ohjelman tekijöitä vastaan vuonna 2012 oikeusjutun ja väittää sarjan olevan suureksi osaksi lavastettu. Hänen mukaansa tuottajat muun muassa lisäilevät itse varastoihin todella arvokkaita esineitä. Hesterin mukaan myös sarjan esiintyjille tarjotaan ilmaisia kauneusleikkauksia.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]