Paul Vixie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul Vixie
Paul Vixie AVAR 2019.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt
Muut tiedot
Merkittävät teoksetBIND

Paul Vixie on Internet-protokollien ja Unix-järjestelmien suunnittelija ja ohjelmistoarkkitehti, joka aloitti uransa 1980-luvulla. Hän on laatinut yli tusinan RFC:ita ja useita Unix-ohjelmia, joista merkittävämmät ovat SENDS, proxynet, rtty ja Vixie cron. Hän on useiden ICANN:n työryhmien jäsen.

Työskennellessään DECillä 1998 hän oli BIND-ohjelmiston pääasiallinen ylläpitäjä ja kehittäjä sen versiosta 4.9 lähtien.[1] Hän oli ohjelman pääasiallinen kehittäjä versioon 8 asti.[1] Vixie perusti 1994 lähdettyään DECiltä UUNETin rahoituksella Internet Software Consortiumin Rick Adamsin ja Carl Malamudin kanssa tukemaan BINDiä ja kehittämään Internetin ohjelmistoa. Sen ohjelmistoihin kuuluvat BIND, DHCP ja INN. Internet Software Consortiumin toiminnot siirtyivät tammikuussa 2004 Internet Systems Consortiumille. ISC pitää yllä Internetin F-juurinimipalvelinta.

Vuonna 1995 Vixie oli perustamassa Internetin liikenteenvälityspiste PAIXia (Palo Alto Internet Exchange), joka myytiin 1999 AboveNetille, joka nimesi Vixien teknologiajohtajakseen. Vixie oli 1998 mukana perustamassa MAPSia (Mail Abuse Prevention System).

Vixie kirjoitti Frederick Avolion kanssa kirjan "Sendmail: Theory and Practice" (Digital Press, 1995).

Humoristisesti Vixie on nimetty suurimmasta määrästä CERT-hälytyksiä vastuussa olevaksi henkilöksi. ("most CERT advisories due to a single author").

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b History of BIND ISC. Viitattu 27.11.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lainaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Internet is sort of the cockroach of the modern age. It survives. [1]