Paul Vixie

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Paul Vixie on Internet-protokollien ja Unix-järjestelmien suunnittelija ja ohjelmistoarkkitehti, joka aloitti uransa 1980-luvulla. Hän on laatinut yli tusinan RFC:ita ja useita Unix-ohjelmia, joista merkittävämmät ovat SENDS, proxynet, rtty ja Vixie cron. Hän on ICANN RSSAC:in ja DNSSAC:in ja ARINin jäsen ja osallistuu usein IETF:ään and NANOGiin.

Työskennellessään DECillä 1998 hän alkoi kehittää Internet-nimipalvelinohjelmistoa BIND, jonka pääasiallinen kehittäjä hän oli versioon 8 asti.

Vixie perusti 1994 lähdettyään DECiltä UUNETin rahoituksella Internet Software Consortiumin Rick Adamsin ja Carl Malamudin kanssa tukemaan BINDiä ja kehittämään Internetin ohjelmistoa. Sen ohjelmistoihin kuuluvat BIND, DHCP ja INN. Internet Software Consortiumin toiminnot siirtyivät tammikuussa 2004 Internet Systems Consortiumille. ISC pitää yllä Internetin F-juurinimipalvelinta.

Vuonna 1995 Vixie oli perustamassa PAIXia (Palo Alto Internet Exchange), joka myytiin 1999 AboveNetille, joka nimesi Vixien teknologiajohtajakseen. Vixie 1998 mukana perustamassa MAPSia (Mail Abuse Prevention System).

Vixie kirjoitti Frederick Avolion kanssa kirjan "Sendmail: Theory and Practice" (Digital Press, 1995).

Humoristisesti Vixie on nimetty suurimmasta määrästä CERT-hälytyksiä vastuussa olevaksi henkilöksi. ("most CERT advisories due to a single author").

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lainaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Internet is sort of the cockroach of the modern age. It survives. [1]