Paul Salaman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paul G. W. Salaman (s. 27. tammikuuta 1971 Australia) on lintutieteilijä ja luonnonsuojelija, joka työskentelee latinalaisen Amerikan biodiversiteetin suojelemisen puolesta.

Paul Salaman aloitti lintujen tarkkailun kuusivuotiaana kotimaassaan Australiassa. Perhe muutti 1970-luvun lopulla Britanniaan, missä Salaman tapasi David Attenboroughin vuonna 1979. Tapaamisella oli valtava vaikutus poikaan, johon syttyi intohimo luonnonsuojeluun ja luonnon tarkkailuun. Opiskeluaikanaan hän matkusti vuonna 1991 ympäri Kolumbiaa toimien aktiivisesti suojeluasioissa. Samana vuonna hän löysi tieteelle uuden vireolajin, ja myi sen tieteellisen nimen 75 000 dollarilla. Vuonna 1992 Salaman perusti luonnonsuojelualueen Lounais-Kolumbiaan ja käynnisti yhdessä suojelujärjestö Fundación ProAvesin kanssa Projekti Ognorhynchuksen pelastamaan äärimmäisen uhanalaista vahapalmuarattia (Ognorhynchus icterotis).

Salaman väitteli filosofian tohtoriksi Oxfordin yliopiston Edward Grey Institute of Field Ornithologysta vuonna 2001. Hänen väitöksensä käsitteli Kolumbian uhanalaisia lintupopulaatioita. Postdoc-aikana Natural History Museumissa Salaman oli perustamassa Project BioMapia. Vuosina 2005–2008 Salaman toimi American Bird Conservancyn kansainvälisten ohjelmien johtajana.

Salaman on ollut kuvaamassa tieteelle uusina lintulajeina pilvimetsävireota (Vireo masteri) ja ruskolakkikotingaa (Lipaugus weberi) sekä kahta muuta lajia, joilla ei vielä ole suomenkielistä nimeä.

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.