Paul Pape

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Paul Pape
Syntymäaika 17. heinäkuuta 1952 (ikä 65)
Syntymäpaikka Yhdysvallat Rochester, New York
Aktiivisena 1977–
Muut nimet Paul Pale
Paul Pappe
Puoliso Suzanne Angel-Pape
Aiheesta muualla
IMDb

Paul Pape (s. 17. heinäkuuta 1952 Rochester, New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä ja tuottaja. Lisäksi hän on Red Wall Productionsin puheenjohtaja.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pape aloitti uransa näyttelijänä New Yorkissa esiintyen useissa teatterinäytelmissä oltuaan jäsenenä Collonades Theater Labissa. Broadwayn jälkeen hän pääsi esiintymään ensimmäistä kertaa valkokankaalla elokuvassa Saturday Night Fever – lauantai-illan huumaa (1977). Elokuvan jälkeen Pape esiintyi muutaman kerran televisiossa vuonna 1979, jonka jälkeen 1980-luvulla hän siirtyi ääninäyttelemisen pariin. Tämän myötä Pape on tehnyt yhteensä yli 4000 ääniroolia televisioon, radioon, trailereihin, elokuviin ja videopeleihin.[1] Vuodesta 2005 hän on kuitenkin tehnyt satunnaisia näytelmärooleja minisarjoihin ja lyhytelokuviin, joista osa on Red Wall Productionsin yhteistuottamia ohjelmia.

Perhe-elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pape on naimisissa kaksi kertaa äänieditoinnista Emmyllä palkitun Suzanne Angelin kanssa. Heillä on myös yksi lapsi, Isabella, jonka kanssa perhe asuu Los Angelesissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. imdb (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.