Patrick Jane

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Patrick Jane
Patrick Jane
Patrick Jane
Luoja(t) Bruno Heller
Näyttelijä(t) Simon Baker
Ensiesiintyminen Mentalist-televiosarjan jaksossa Red John (engl. Pilot)
Viimeinen
esiintyminen
Mentalist-televisiosarjan jaksossa Uusi alku (engl. White Orchids)
Henkilötiedot
Status FBI:n erityisavustaja
(2015-)
CBI:n erityisavustaja
(2004-2013)
Vale-meedio
(1990-luku-2003)
Sirkustaiteilija ja esiintyjä (?-1980-luku)
Ammatti FBI:n erityisavustaja
Sukupuoli mies
Suhteet
Vanhemmat Alex Jane (isä)
Puoliso(t) Angela Ruskin (kuollut)
Teresa Lisbon (2015-)
Lapset Charlotte Anne Jane (kuollut)
Vaimo Teresa Lisbon odottaa lasta
Tutut Wayne Rigsby
Grace Van Pelt
Dennis Abbott
Kim Fischer
Jason Wylie
Michelle Vega
Gale Bertram
Red John

Patrick Jane on näyttelijä Simon Bakerin esittämä ja Bruno Hellerin luoma kuvitteellinen roolihahmo televisiosarjassa Mentalist. Jane on tätä nykyä FBI:n erityisavustaja. Aiemmin hän työskenteli CBI:n (Kalifornian osavaltion poliisi) erityisavustajana. Ennen poliisityötä Jane rikastui vale-meediona. Jane on tunnettu huikeasta päättelykyvystä, mutta myös mukavuudenhaluisuudesta ja itsepäisyydestä.

Sarjan alkutilanne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa työskentelee CBI:n murharyhmän erityisavustajana. Patrick Jane on karismaattinen, keski-ikäinen, pohjimmiltaan yksinäinen mies. Hän on aina pukeutunut pukuun ja liivin. Patrickilla on hyvät sosiaaliset taidot, ja hän on erittäin puhumaan kaikenlaisille ​​ihmisille. Hänellä on myös taipumus olla kylmä, tunteeton, kyyninen ja katkera. Patrick on usein ylimielinen ja tahditon. Mutta pohjimmiltaan hän on hyväsydäminen ja huolehtivainen ihminen. CBI:ssa, Jane on tunnettu kurittomuudestaan. Hän harvoin noudattaa vakiintuneita menettelytapoja, ja käyttääki tehokkaita, joskin hieman kyseenalaisia, menetelmiä. Janella on kyky ratkoa merkillisiä rikosmysteerejä veitsenterävän huomiokykynsä avulla. Hän käyttää usein apunaan myös laajaa tietämystään asioista, hypnoosia ja neurolingvistisyä ohjelmointia. Epäiltyjen hypnotisointi on yksi niistä asioista, jonka takia esimiehet eivät pidä hänestä. Jane on vain erityisavustaja, eikä hänellä koskaan ole virka-asetta. Ennen uraa CBI:ssa hän oli erittäin menestynyt meedio, mutta hän myöntänyt, että todellisuudessa hän vain huijasi ihmisiä.

Heti sarjan alussa kerrotaan, että pelätty sarjamurhaaja "Red John" murhasi Patrick Janen vaimon ja tyttären. Tämän vuoksi Jane jätti uransa meediona, ja liittyi CBI:hin. Patrickin tavoite on löytää "Red John" ja tappaa tämä. Hän on valmis uhraamaan kaikensa löytääkseen "Red Johnin".