Paolo Gregoletto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paolo Gregoletto esiintymässä vuonna 2009.

Paolo Gregoletto (s. 14. syyskuuta 1985, Miami, Florida) on yhdysvaltalainen basisti, joka soittaa metalliyhtyeessä Trivium. Gregoletto aloitti uransa Grammy-ehdokkuuksiakin saaneessa Metal Militia -yhtyeessä, jossa hän bassonsoiton lisäksi myös lauloi. Triviumiin hän liittyi vuonna 2004.

Gregoletto laulaa Triviumin keikoilla huomattavan paljon yhtyeen taustalauluja, etenkin puhtaita lauluosuuksia, missä Corey Beaulieu hoitaa karjumisosuudet. Colin Richardson, tunnettu metalli-tuottaja on kuvaillut Gregolettoa parhaimmaksi basistiksi, kenen kanssa hän on tehnyt töitä.

Tekniikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gregoletto on soittotekniikaltaan monipuolinen, sillä hän soittaa bassoa sekä plektralla että sormillaan. Hän vaihtelee soittotekniikkaansa kappaleen mukaan. "Sahaamissoitossa" rumpujen tuplabassopedaalien hakkausta sisältävissä kohdissa hän käyttää plektraa, mutta nopeisiin kohtiin hän soveltaa myös mm. Billy Sheehanin (Mr. Big) kolmen sormen soittotekniikkaa. Tällaisia kohtia ovat muun muassa mm. Iron Maidenin kappaleista tunnetuksi tulleet "ratsastuskompit" (yksi 8-osa- ja kaksi 16-osanuottia toistuvasti soitettuna).

Gregoletto käyttää myös lämmittelyharjoituksinaan kromaattisia juoksutuksia sekä plektralla että sormillaan soitettuna.

Välineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • B.C. Richin 4- ja 5-kieliset bassot (mm. Mockingbird, Warlock, NJ-series Eagle ja NJ-series Innovator)
  • Kustomin bassonupit ja -kaapit
  • Sans Ampin mallinnuspedaalit

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Paolo Gregoletto.