Pandora’s Tower

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pandora’s Tower
Pelin eurooppalainen kansikuva.
Pelin eurooppalainen kansikuva.
Kehittäjä Ganbarion
Nintendo[1]
Julkaisija Nintendo
NA XSEED Games
Julkaistu JP 26. toukokuuta 2011 [1]
AUS 12. huhtikuuta 2012[2]
EU 13. huhtikuuta 2012[3]
NA 16. huhtikuuta 2013[4]
Lajityyppi Toimintaroolipeli[1]
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus PEGI:12
Alusta Wii
Jakelumuoto Wii Optical Disc
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pandora’s Tower (Japanissa Pandora’s Tower: Until I Return to Your Side (パンドラの塔 君のもとへ帰るまで, Pandora no Tō: Kimi no Moto e Kaeru Made) on Gandarionin kehittämä ja Nintendon julkaisema toimintaroolipeli Wiille. Peli julkaistiin Japanissa 26. toukokuuta 2011, sekä Australiassa ja Euroopassa huhtikuussa 2012. Tammikuussa 2013 XSEED Games tiedotti, että he aikovat julkaista pelin myös Pohjois-Amerikassa huhtikuussa 2013.[4] Peli seuraa Aeron-nimisen soturin seikkailuja ”Thirteen Towersille”, josta hänen pitää löytää kahdeltatoista hirviöltä lihoja, joita tarvitaan pelin naispuoliseen päähahmoon, Elenaan langetetun kirouksen karsimiseen. Elenan kirous muuttaa häntä pikkuhiljaa hirviöksi, jos Aeron ei tee asialle mitään.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pandora’s Towerissa pelaajan tehtävänä on läpäistä pelin päähahmolla, Aeronilla Thirteen Towersin torneilla lukuisia tasoja ja päihittää aina tason lopussa tuleva pomovastus, jolta pelaaja saa Elenan kirouksen karsimiseen tarvittavaa lihaa. Pelin pääpaikkana toimii Observatorio, jossa Elena on koko ajan Aeronin lähelläolemisen myötä normaali, mutta aina kun pelaaja lähtee suorittamaan tasoa, kirous alkaa muuttamaan häntä taas pikkuhiljaa hirviöksi, jonka myötä pelaajan pitää suoriutua jokaisesta tasosta ennen kuin erikseen mainittava kirouksenedistymismittari on tullut täyteen.

Jokaisessa tasossa pelaaja kohtaa lukuisia vihollisia, joita voi hoidella joko Aeronin miekalla tai ketjulla, jolla pelaaja voi mäiskiä niitä ympäri paikkoja tai yhdistää niitä toisiinsa kiinni. Vihollisten hoitelemisen lisäksi ketjua voidaan käyttää erilaisten ovien avaamiseen. Jokaisessa tasossa pelaaja voi myös löytää vihollisilta erilaisia avusteita, joita tarvitaan varsinkin Aeronin elämämittarin täyttöön.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japanilainen Famitsu-lehti antoi pelille arvosanaksi 31/40 pisteiden 7/7/9/8 pohjalta.[5] Pandora’s Toweria myytiin Japanissa ensimmäisen viikon aikana yhteensä 21 445 kappaletta.[6] Brittiläinen nettisivusto Cubed³ antoi pelille arvosanaksi 8/10, sanoen että ”Pandora’s Tower voi varmasti seistä ylpeänä oman kategoriansa pelien keskuudessa.”[7] The Guardian kirjoitti että ”grafiikoilla, jotka panevat Nintendon laitteiston äärirajoille ja useiden loppujen löytämiseen, Pandora’s Tower on hienoin peli Zeldan tällä puolen.”[8] Eurogamer antoi pelille 8/10 pistettä, kun taas IGN antoi 7/10, sanoen että ”Ganbarionin peli ei ehkä ole klassikko, mutta kuten Nier, tämä on tarpeeksi rikas ideoiltaan ja kerronnan voimalta tulla mahdollisesti jonkinlaiseksi kulttisuosikiksi tulevina vuosina.”[9] Nintendo Life antoi myös pelille arvosanaksi 7/10, yllättyen hahmojen suhteista, mutta kritisoi teknisiä vikoja.[10]

Kansikuvakiista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pandora’s Tower sai kritisointia faneilta, jakamalla huolia siitä että kansikuvan kuvaus Aeronista on kopioitu Noctisin, tulevan toimintaroolipeli Final Fantasy Versus XIII:n päähenkilön kuvista. Vertailuja on tehty eri lehtijulkaisuissa Japanissa ja ulkomailla.[11]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]