Palestinian Airlines

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Palestinian Airlines
IATA: PF – ICAO: PNW
Kutsukoodi PALESTINIAN
Perustettu 1995
Lakkautettu 2020
Laivaston koko 3
Solmukohdat El Arishin kansainvälinen lentokenttä
Kotipaikka El Arish, Egypti
Allianssi Arab Air Carriers Organization
Avainhenkilö(t) Saad Edden Kharma
Yhtiön sivut http://www.palairlines.com/

Palestinian Airlines (arab. الخطوط الفلسطينية‎) oli palestiinalaishallinnon omistama lentoyhtiö. Maaliskuussa 2007 yhtiöllä oli 398 työntekijää. Ennen kuin se lopetti säännölliset lennot 2001, yhtiö lensi kansainvälisiä lentoja ja kuljetti pyhiinvaeltajia Jeddaan. Kokonaan yhtiö lakkautettiin vuonna 2020.

Yhtiö perustettiin 1. tammikuuta 1995 ja toiminta aloitettiin kesäkuussa 1997 kuljettamalla pyhiinvaeltajia Jeddahiin. Kotilentokentän piti olla Gazassa, mutta Israel kielsi sen. Egyptiläisestä Port Saidista tuli lentoyhtiön kotipaikka. Reittilennot alkoivat 23. heinäkuuta 1997 suuntautuen Jordaniaan ja Saudi-Arabiaan.

Marraskuussa yhtiö siirsi toimintansa Gazaan uuden lentokentän rakentamisen johdosta. Yhtiö joutui kuitenkin muuttamaan joulukuussa 2001 El Arishin kansainväliselle lentokentälle Gazassa sijainneen Jasser Arafatin lentokentän tuhouduttua.

Yhtiö lakkautti toimintansa 29. joulukuuta 2020.[1]

Entiset kohteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palestinian Airlinesin lentäessä reittilentoja kohteet olivat seuraavat: Abu Dhabi, Amman, Kairo, Doha, Dubai, Istanbul, Jeddah, Kuwait ja Larnaca. Myös Intiaan ja Pakistaniin suunniteltiin lentoja.

Palestinian Airlinesin Boeing 727

Lentoyhtiön laivasto koostui kolmesta lentokoneesta:

Palestinian Airlines on myös tilannut kaksi Bombardier Dash 8- ja yhden Bombardier Canadair Regional Jet-lentokoneen, mutta niitä ei koskaan toimitettu lentoyhtiölle.

  1. Tobis Siegal: Palestinian Airlines to shut down after 25 years of activity The Jerusalem Post. 31.12.2020. Viitattu 2.5.2024. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Palestinian Airlines