Pacific Rim – Hyökkäys Maahan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pacific Rim –
Hyökkäys Maahan
Pacific Rim
Pacific Rim.jpg
Ohjaaja Guillermo del Toro
Käsikirjoittaja Travis Beacham
Guillermo del Toro
Tuottaja Thomas Tull
Jon Jashni
Guillermo del Toro
Mary Parent
Säveltäjä Ramin Djawadi
Kuvaaja Guillermo Navarro
Leikkaaja John Gilroy
Peter Amundson
Lavastaja Peter P. Nicolakakos
Pääosat Charlie Hunnam
Idris Elba
Rinko Kikuchi
Charlie Day
Robert Kazinsky
Max Martini
Ron Perlman
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros. Pictures
Legendary Pictures
DDY
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 12. heinäkuuta 2013
Suomen lippu 2. elokuuta 2013
Kesto 131 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 190 000 000 dollaria
Tuotto 411 002 906 dollaria[1]
Seuraaja Pacific Rim: Uprising
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
Allmovie

Pacific Rim – Hyökkäys Maahan (engl. Pacific Rim) on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen tieteiselokuva, jonka ohjasi Guillermo del Toro. Elokuva perustuu Travis Beachamin ja del Toron käsikirjoitukseen. Pääosissa näyttelevät Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Robert Kazinsky, Max Martini ja Ron Perlman.

Elokuva kertoo Jaeger-jättiroboteista, jotka taistelevat Tyynenmeren pohjassa sijaitsevasta ulottuvuusportaalista nousseita Kaiju-hirviöitä vastaan.

Elokuvalle on tekeillä jatko-osa, jonka ensi-illan oli alun perin määrä olla 4. elokuuta 2017. Sen ilmestymistä kuitenkin lykättiin syksyllä 2015.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva alkaa, kun tarinan päähenkilön monologi kertoo kuinka Kaijut (jättimäiset hirviöt) tulevat tyynenmeren pohjassa olevasta portaalista nimeltä "railo". Monologin aikana näkyy video siitä kuinka ihmiset saavat tuhottua Kaijut vaivoin ohjuksilla ja tankeilla, mutta siihen mennessä Kaijut ovat saaneet tehtyä kaameaa tuhoa. Niinpä kansakunnat yhdistyvät ja ihmiset alkavat rakentaa Kaijujen kokoisia robotteja (Jagereita), jota ihminen ohjaa hermosillan avulla. Käy kuitenkin ilmi, että yksi ihminen ei voi ohjaa yksin koko robottia. Siispä yhtä Jageria ohjaa kaksi ihmistä, joiden mielet yhdistyvät hermosillan avulla koneen jättimäiseen runkoon kunhan he ovat "sulautumisyhteensopivia". Sitten ihmiset alkavat voittaa.

Sitten palataan nykyhetkeen, jossa veljekset Raleigh ja Yancy lähtevät tappamaan 3. luokan Kaijua (Kaijut ovat jaettu vaarallisuuden mukaan luokkiin). He yhdistävät hermosillalla toistensa mielet ja lähtevät kohti Kaijua. Samaan aikaan Kaiju on hyökkäämässä laivaan, mutta veljesten Jager (Gipsy Danger), saapuu paikalle ja tappaa Kaijun plasmatykillä. Päämajasta kuitenkin ilmoitetaan, että se on hengissä ja heti sen jälkeen Kaiju hyökkää Gipsyyn. Kaiju tuhoaa robottia ja tappaa Yancyn. Raleight tappaa Kaijun uudestaan plasmatykillä, mutta loppujen lopuksi robottikin tuhoutuu. Gipsy kaatuu rantaan, mistä hypätään 5-vuotta eteenpäin. Raleight työskentelee muurilla, jonka on tarkoitus suojaa Kaijuja, koska Kaijut ovat pääsemässä ihmisistä niskan päälle jälleen. Hän katsoo televisiosta, kuinka Kaiju pääsi Floridan muurin läpi alle tunnissa, mutta onneksi Jager nimeltä Striker Eureka tuhoaa sen. Marsalkka, jolle Raleight aikoinaan työskenteli, pyytää häntä apuun taistellessaan Jagerissa uudestaan Raleight aluksi kieltäytyy, mutta suostuu lopulta. Niin he lähtevät kohti tukikohtaa, missä neljä Jager-robottia odottaa lopullista taistelua Kaijujen kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Charlie Hunnam  … Raleigh Becket  
 Diego Klattenhoff  … Yancy Becket  
 Idris Elba  … Stacker Pentecost  
 Rinko Kikuchi  … Mako Mori  
 Charlie Day  … Newton Geiszler  
 Burn Gorman  … Gottlieb  
 Max Martini  … Herc Hansen  
 Robert Kazinsky  … Chuck Hansen  
 Clifton Collins Jr.  … Tendo Choi  
 Ron Perlman  … Hannibal Chau  

Arvostelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aleksi Salonen antoi neljä tähteä viidestä mikä vastaa sanallista arvioita: erinomainen. Hän sanoi, että yleensää tälläiset leffat kaatuvat heti kättelyynsä, mutta tämä leffa saatiin tehtyä hyvin. Miinukseksi hän sanoi, että osa taistelu kohtauksista olisi voinut jäädä leikkauspöydälle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Pacific Rim (film)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.