PaSa Bandy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PaSa Bandy
Pasa logo.jpg
Perustettu 1963
Kotikunta Imatra
Kotikenttä Linnalan kenttä
Värit          

PaSa Bandy on imatralainen jääpalloseura. Seura sai alkunsa vuonna 1963 kun Ylä-Vuoksen Palloseura ja Imatran Pallo yhdistivät toimintansa ja perustettiin Imatran Pallo-Salamat. Vuodesta 1984 seuran jääpallojaosto on käyttänyt nimeä PaSa Bandy.

Pallo-Salamat vieraili jääpallon SM-sarjassa ensimmäistä kertaa kaudella 1968-69, mutta hävisi kaikki ottelunsa ja putosi takaisin suomensarjaan. Seuraavaa nousua korkeimmalle sarjatasolle saatiin Imatralla odottaa kolme vuosikymmentä. PaSa Bandy nousi Bandyliigaan kaudeksi 1993-94. Tulos jäi vaatimattomaksi, joukkue sijoittui liigassa ja liigakarsinnoissa viimeiseksi, ja ilman liigan joukkuemäärän kasvattamista neljääntoista seura olisi pudonnut takaisin I-divisioonaan. Seuraavana kautena 1994-95 PaSa Bandy sijoittui sarjassa kuudenneksi, mikä on seuran historian paras saavutus ja ainoa kerta kun se on päässyt pudotuspeleihin.

Seuraavana kautena 1995-96 PaSa jäi sarjan jumboksi ja säilytti karsinnoissa paikkansa, mutta luopui kuitenkin seuraavan kauden liigapaikastaan. Uudelleen PaSa pelasi Bandyliigassa kahden divisioonakauden jälkeen kaudella 1999-2000, ja oli vähällä päästä pudotuspeleihin, se sijoittui sarjassa kymmenenneksi. Seuraavina kolmena kautena seura sijoittui liigassa viimeiseksi. Sen viimeisin kausi Bandyliigassa on 2002-03. Tuon kauden jälkeen se luopui sarjapaikastaan. Yhteensä seura on pelannut jääpallon korkeimmalla sarjatasolla kahdeksan kautta.[1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jääpallokirjat
Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.