Pähkähullu professori 2: Klumpit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pähkähullu professori 2: Klumpit
Nutty Professor II: The Klumps
Nutty Professor II - The Klumps 2000 poster.jpg
Ohjaaja Peter Segal
Käsikirjoittaja
Tuottaja Brian Grazer
Säveltäjä David Newman
Kuvaaja Dean Semler
Leikkaaja William Kerr
Pääosat Eddie Murphy
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä UIP-Dunafilm
Ensi-ilta 2000
Kesto
  • 106 min
  • 109 min (ohjaajan versio)
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 84 000 000 USD[1]
Tuotto 166 339 890 USD[1]
Edeltäjä Pähkähullu professori
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Pähkähullu professori 2: Klumpit on vuonna 2000 kuvattu komediaelokuva, joka on jatko-osa elokuvalle Pähkähullu professori. Elokuvan pääosia näyttelevät Eddie Murphy, Janet Jackson, Larry Miller, John Ales ja Richard Grant. Elokuvan on ohjannut Peter Segal.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Professori Sherman Klump on kehittänyt uuden eliksiirin, joka nuorentaa juojansa väliaikaisesti. Juomalle on myönnetty 150 miljoonan palkkio todisteeksi sen toimivuudesta. Sherman on myös rakastunut uuteen kollegaansa Denise Gainesiin. Shermanin kiusaksi Buddy Love (joka paljastuu elokuvassa epänormaaliksi testosteronigeeniksi) häiritsee Shermanin ajatuksia ja tekoja. Shermanin yrittäessä kosia Deniseä Buddy saa hänet puhumaan rivoja jolloin Denise antaa pakit. Vihaisena Sherman poistaa Buddyn itsestään Denisen geeninpoistomenetelmällä onnistuneesti. Jälkeenpäin Denise suostuu Shermanin kosintaan.

Shermanin apulaisen Jasonin koira Buster vahingossa kaataa laboratoriossa pullon, jossa Buddy Love on. Busterin karva lentää seokseen, jolloin Buddy regeneroituu. Buddy yrittää aiheuttaa hämminkiä Shermanille ja onnistuu varastamaan Shermanin nuoruuseliksiiriä ja pilaa sen lannoitteella jolloin eliksiirin esitystilaisuudessa tapahtuu kamalia jolloin Dekaani Richmond erottaa Shermanin. Samalla Sherman saa tietää että Buddyn poistaminen sai hänet menettämään älykkyyttään kunnes aivot vahingoittuvat täysin. Sherman suunnittelee palauttavansa Buddyn itseensä nuorentamalla tämän eliksiirillään mönjäksi ja syövänsä tämän. Sherman ryntää Buddyn eliksiirinesitystilaisuuteen ja saa tämän juomaan eliksiiriä jolloin Buddy muuttuu taaperoksi. Buddy kuitenkin karkaa ja haihtuu ilmaan vesialtaan reunalla. Denise, joka sai tietää Buddystä saapuu paikalle Shermanin isän kanssa ja huomaa Shermanin muuttuneen tyhmäksi. Denisen kyynel saa Buddyn DNA:n liukenemaan altaan veteen jolloin Denise ja Cletus juottavat altaan vettä Shermanille, joka palaa entiselleen. Jälkeenpäin Sherman ja Denise menevät naimisiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b The Nutty Professor II: The Klumps boxofficemojo.com. Viitattu 21.8.2011. (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.