Owen Hart

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Owen Hart

Owen James Hart (7. toukokuuta 1965 Calgary, Alberta23. toukokuuta 1999) oli kanadalainen showpainija ja viihdyttäjä.[1] Hänet tunnetaan parhaiten kehänimellä Owen Hart, jonka lisäksi hänet tunnetaan myös nimillä The Rocket, The King of Harts, The Black Hart ja The Blue Blazer. Hänen isänsä Stu Hart oli promoottori ja hänen veljensä Bret Hart vapaapainija. Yhdysvaltojen kansalaisuuden hän sai äitinsä kautta, koska tämä oli syntynyt New Yorkissa.

Owen Hart menehtyi vuonna 1999 WWE:n (silloisen WWF:n) Over the Edge PPV-tapahtumassa, jossa hänen oli tarkoitus laskeutua katosta vaijeria pitkin kehään. Sisääntulon aikana vaijeri petti ja Owen Hart putosi vajaat 24 metriä suoraan kehätolppaan ja menehtyi lähes heti aortan repeämään.[1]

Hänellä piti onnettomuuden tapahtuessa olla ottelu Godfatheria vastaan[2], mutta traaginen onnettomuus peruutti ottelun. Blue Blazerin (Owen Hartin) viimeiset kommentit, vapaasti käännettynä: "Godfather, arkkiviholliseni, hän on ainut paha, joka WWF:ssä on. Mutta ei syytä huoleen, otan asian vastuulleni. Voitan hänet, tiedätkö miksi? Koska otan aina vitamiinini, luen rukoukseni ja juon maitoni! Woo!"

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Owen Hart Biography Bography.com (arkistoitu). 2012. Arkistoitu 2.9.2012. Viitattu 7.10.2019.
  2. Twenty years on, Owen Hart’s death is still painful for WWE fans News.com. 25.5.2019. Viitattu 7.10.2019.
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.