Outlast 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Outlast 2
Kehittäjä Red Barrels
Julkaisija Red Barrels
Jakelija Steam, GOG.com, Humble Store ja Nintendo eShop
Pelisarja Outlast
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaistu 25. huhtikuuta 2017
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, Linux, PlayStation 4, Xbox One
Hinnoittelutapa kertamaksu
Lisenssi Suljettu lisenssi
Jakelumuoto Steam, PlayStation Store, Xbox Live
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Outlast 2 on Red Barrelsin kehittämä selviytymiskauhupeli, joka julkaistiin 25. huhtikuuta 2017[1]. Se on jatko-osa ensimmäiselle Outlast -pelille. Ennen julkaisua pelistä oli saatavilla vain demoversio.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ei ole ollenkaan aseita, vaan ainoat tavat puolustautua vihollisia vastaan ovat juosta karkuun tai piiloutua.

Pelaajalla on käytössään videokamera, jossa on yönäkö-ominaisuus. Se kuitenkin kuluttaa enemmän paristoja, joita pelaajan täytyy kerätä ympäristöstään.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Journalistipariskunta Blake ja Lynn Langermann matkustavat helikopterilla Arizonan kanjoneiden yllä, tarkoituksenaan tutkia raskaana olleen naisen murhaa. Helikopteri yllättäen tekee pakkolaskun maahan moottorien tuhoutuessa. Blake herää sen jäännöksien keskeltä vain huomatakseen, että Lynn on kadonnut. Blake ottaa videokameransa ja lähtee sen avulla etsimään apua läheisestä pikkukylästä. Edetessään Blake saa outoja takaumanäkyjä peruskoulustaan, joka on nyt riivattu.

Kylää asuttavat uuden Ezekielin testamentin jäsenet (engl. Testament of the New Ezekiel) ja heidän johtajansa, Sullivan Knoth. Blake saa heidän lisäksi peräänsä Martan, viikatemiehen kaltaisen olennon. Blake lopulta löytää kirkon, jossa Lynn on vankina. Langermannit onnistuvat pakenemaan Knothin luota, mutta Blakelle selviää että oudosti käyttäytyvä Lynn on yllättävästi viimeisillään raskaana. Lynn ei halua puhua asiasta ja käskee heitä etenemään. Pariskunnan pysäyttää Val ja tämän kerettiläiset, Knothin suurin vihamies, ja he kaappaavat Lynnin jättäen Blaken puille paljaille.

Vakavasti haavoittunut Blake tapaa kultista erotetun miehen, Ethanin, joka tuntuu olevan järjissään. Ethan tarjoaa suojapaikan Blakelle ja tämä tajuaa, että heidän etsimänsä raskaana oleva nainen oli Ethanin tytär. Aamulla Marta tunkeutuu Ethanin taloon tivaten Blaken olinpaikkaa, ja tappaa Ethanin. Blake kiittää miestä ettei paljastanut tämän piilopaikkaa, ja poistuu. Blake näkee jälleen outoja harhoja peruskoulustaan, sekä ystävästään Jessicasta joka myöhemmin teki itsemurhan Blaken valitessa Lynnin.

Blake etenee kaivoksille, jossa kuulee Lynnin olevan. Matkallaan hän kohtaa jälleen yhden erinäisen ryhmän, Rappeutuneet (engl. The Scalled), jotka ovat hyvin sairaita ja huonovointisia, entisiä kultisteja. Heidän johtajansa Laird nappaa Blaken ja ristiinnaulitsee tämän uudelleensyntymisen toivossa. Tämä myös vie Blaken kameran, jonka uskoo olevan modernin Kristuksen katekismus.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Blake Langermann (äänenä Shawn Baichoo) on pelin päähahmo. Noin 28-vuotias, likinäköinen ja mahdollisesti astmasta kärsivä Blake lähtee tutkimaan Arizonan Supoihin tutkimaan kadonneen naisen mysteeriä.
  • Lynn Langermann on Blaken vaimo. Katoaa ensimetreillä helikopterin putoamisen jälkeen, jota Blake lähtee jäljittämään.
  • Sullivan Knoth on uuden Ezekielin testamentin johtaja.
  • Val on kerettiläisten johtaja.
  • Laird Byron on Rappeutuneiden johtaja, ja Knothin alamainen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Red Barrels: 2. Red Barrels annoucement about Outlast 2 release date 6.3.2017. Twitter: Red Barrels.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]