Oskari Auvinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oskari Auvinen (s. 13. lokakuuta 1972 Lappeenranta) on Kangasalan kaupunginjohtaja. Hänet valittiin kunnanjohtajaksi 14. lokakuuta 2013.

Auvinen valmistui ylioppilaaksi Parikkalan lukiosta vuonna 1991. Hän kävi armeijan vuosina 1992–1993 Imatralla sissikomppaniassa. Hän on suorittanut Tampereen yliopistossa nuorisotyön tutkinnon ja valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 2000. Lisäksi hän on suorittanut muun muassa useita sosiaali- ja terveysjohtamisen tutkintoja.

Vuosina 2004–2007 Auvinen toimi Kangasalan vanhus- ja vammaispalvelujen johtajana. Vuosina 2007–2010 hän toimi Pirkkalan perusturvajohtajana ja 2010–2013 kansliapäällikkönä. Kansliapäällikkö on kunnan ylin johtava virkamies, jonka tehtävänä on johtaa kunnan operatiivista toimintaa. Vuonna 2014 hän siirtyi Kangasalan kaupungin kaupunginjohtajaksi [1].

Oskari Auvinen on toiminut lukuisissa alueellisissa ja valtakunnallisissa työryhmissä Pirkkalan kunnan, Kangasalan kaupungin, Tampereen kaupunkiseudun ja eri kuntaryhmien edustajana. Auvinen toimi Pirkanmaan maakunnanlaajuisen soteselvityksen vastuuhenkilönä tehtävänään selvittää Pirkanmaan kuntien edellytykset ja halu kehittää Pirkanmaan sosiaali- ja terveyspalveluja. Hän on Kehyskuntaverkoston perustajajäsen ja toimi kuusi vuotta kehyskuntaverkoston toimintaa valmistelevan työvaliokunnan puheenjohtajana. Auvinen on pyöräilykuntien verkoston puheenjohtaja.

Oskari Auvisen merkittäviä alueellisia luottamustehtäviä: Kuntien Hankintapalvelu KuHa Oy:n hallituksen puheenjohtaja 2019–, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja 2014–, Tammervoima Oy:n hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja vuodesta 2014 alkaen.

Auvisella on vaimo ja kaksi lasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]