Only Five

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Only Five oli Turussa keväällä 1967 perustettu yhtye. Yhtyeen jäsenet olivat aluksi laulaja Kalevi Karling, soolokitaristi-laulaja Jouko Linko, rytmikitaristi-laulaja Helge Koskela, basisti Timo Kurki ja rumpali Börje Hellman. Lisäksi toiseksi laulusolistiksi tuli muutamaksi kuukaudeksi Timo Nummi. Tänä aikana yhtyeen nimikin oli Only Five + One. Lisäksi syksyllä -67 Hellman jäi lyhyelle tauolle ja rumpalina oli tuolloin Taisto Keinänen. Keväällä 1968 samainen muutos jäi pysyväksi.

Jo perustamisvuonnaan Only Five arvostettiin parhaaksi levyttämättömäksi yhtyeeksi ja se sijoittui toiseksi Ponnahdus Pinnalle -kilpailussa ja oli samaisessa kisassa yleisön suosikki.

Kalevi Karling erosi yhtyeestä -67 lopulla ja siirtyi aika pian laulamaan tangoja. Helmikuussa -68, kun Timo Nummi lopetti, hänen tilalleen tuli pariksi kuukaudeksi Kristian Laurell. Sen jälkeen yhtyeen rumpaliksi vakiintui Taisto Keinänen ja lisäksi otettiin uusi vakituinen jäsen, kosketinsoittaja-laulaja Markku Silander. Seuraava muutos Only Fivessä tapahtui kesällä -69, kun laulusolistiksi saatiin entinen Madmen-solisti Olli Lundstedt. Samalla yhtye päätti muuttaa nimensä Yellowiksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yellow'n CD-albumi Keltakuume (Rocket Records ROK-062, 2010), Juha Rantalan tekemä esittelyteksti.
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.