Nummenpakan koulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nummenpakan koulu Turussa, Nummen kaupunginosassa.

Nummenpakan koulu on peruskoulu Turussa Nummen kaupunginosassa. Se on perusopetuksen yhtenäiskoulu ja koulu toimii kolmessa yksikössä. Yläkoulu toimii Aurajoen yksikössä ja alakoulu Nummen yksikössä sekä Halisten yksikössä. Nummenpakan koulun nimi vaihdettiin Nummenkoulusta Nummenpakan kouluksi, vaikka monet oppilaat eivät halunneet sitä koulun nimeksi.lähde? Koulun rehtori on Maarit Jalo ja apulaisrehtori Jukka Laine.

Nummenpakan koulu on toiminut opettajakorkeakouluna, ammattikouluna sekä sotasairaalana. Suurimmillaan koulussa on ollut noin 600–1000 oppilasta.

Nummenpakan koulun kanssa osittain samoissa tiloissa toimii viereinen Katariinan koulu. Se on perusopetuksen yhtenäiskoulu esikoulusta yhdeksänteen vuosiluokkaan. Katariinan koulun rehtorina on Jorma Kauppila ja apulaisrehtorina Mikko Nikkola. Katariinan koulu on erikoistunut oppilaan erityisen tuen palveluihin ja se tarjoaa erityisopetuksellisia ratkaisuja osana kokonaiskuntoutumisen palveluita.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nummenpakan koulu on rakennettu kolmessa vaiheessa. Kolmikerroksinen osa valmistui 1931, nelikerroksinen osa 1937 ja liikuntasali 1980-luvun lopulla. 1930-luvun lopulla koulu oli Turun suurin kansakoulu. Tiloissa ovat toimineet myös ammattikoulu ja opettajakorkeakoulu.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kupila, Sanna ym.: ”Nummenpakan koulu, Nummi 22-3”, Turun koulut. Keskustan ulkopuolisten koulujen inventointi ja arvottaminen, s. 15. Turun kaupungin museokeskus, rakennusvalvonta ja kaupunkisuunnittelu, 2016. Teoksen verkkoversio (viitattu 8.10.2017).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]