NukeZone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

NukeZone on selaimella pelattava reaaliaikainen strategiapeli. Peli aloitti toimintansa vuonna 2001. Peliin on rekisteröitynyt 35 000 pelaajaa. Yhtäjaksoisesti selaimella pelaa keskimäärin noin 800 henkilöä.

Pelin aloittaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotta pääsee pelaamaan NukeZonea, täytyy ensiksi rekisteröityä, eli luoda käyttäjätunnus peliin. Rekisteröityminen on ilmaista. Tunnuksen luotuaan voit kirjautua itse peliin. Kun kirjautuu sisään, saa valita (joko ensimmäisellä tai toisella kirjautumiskerralla) ”pelibonuksen” josta on paljon hyötyä etenkin pelin alussa. Bonuksia on useita, mutta yksi suosituimmista on rahabonus, jonka avulla saa pelin alussa reilusti enemmän rahaa käyttöön, kuin normaalisti. Bonuksen valittuaan voi alkaa rakentaa armeijaa sekä kasvattamaan maanperää rakentamalla erilaisia rakennuksia ym.

Armeija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotta pystyy rakentamaan esimerkiksi panssarivaunuja, kouluttamaan sotilaita tai hankkimaan ilma-aluksia, tulee rakentaa erilaisia rakennuksia. Aina kun rakentaa, ”networth ” kasvaa. Ylivoimaisesti hyödyllisin ja suosituin ase on ydinpommi, joka aiheuttaa osuessaan suurta tuhoa hyökkäyksen kohteelle.lähde?

Networth[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin päätarkoitus on hankkia erilaisia mitaleita. Networth ei oikeastaan liity peliin muuten kuin sillä tavalla, että siitäkin on mahdollisuus saada mitali, yksin tai klaanin kanssa. Aina kun rakentaa uusia rakennuksia, kouluttaa yksiköitä ynnä muuta, networth kasvaa. Networth kertoo siis, miten suuri esimerkiksi armeija on.

Klaani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Klaani on myös erittäin tärkeässä roolissa pelissä. Jokainen pelaaja voi itse tehdä oman klaaninsa, ja esimerkiksi pyytää siihen ystäviään. Samassa klaanissa olevat pelaajat eivät voi hyökätä toistensa kimppuun. Jokaisella klaanilla on johtaja jolla on merkittävästi enemmän määräysvaltaa kuin normaaleilla jäsenillä. Klaaneilla on myös pisteet, joita saa ”sotimalla” toisia klaaneja vastaan. Pisteitä saa vain, jos jompikumpi klaaneista on kirjaimellisesti julistanut sodan. Klaani on yleensä myös merkittävässä roolissa mitaleita hankkiessa.

Round (Kierros)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NukeZonessa vaihtuu yksijaksoisesti myös Round, eli puhekielellä ”kierros”. Kierros tarkoittaa pelijaksoa, joka kestää muutaman kuukauden ennen kuin se vaihtuu. Kun uusi kierros vaihtuu, alkaa peli ikään kuin alusta; pelaajien networth tippuu nollaan. Muuttumattomia tekijöitä on klaani, historia sekä kunniamitalit ym.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]